×

Τα καλύτερα βότανα για άμεσο αδυνάτισμα

 26/03/2024 3m, 2s

Το να χάσουμε κιλά συχνά δεν απαιτεί κόπο, αλλά τρόπο. Εντάξει για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν αδυνάτισε τρώγοντας παγωτά. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, που θα κάνουν τη διαφορά και θα ενισχύσουν την προσπάθειά σου για απώλεια κιλών.

Μια σημαντική τέτοια λεπτομέρεια είναι τα βότανα. Ναι! Για ακόμη μια φορά, η φύση μπορεί να κάνει το θαύμα της. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τα βότανα για γρήγορο αδυνάτισμα και την κατακράτηση υγρών. Από την άλλη, μαζί με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου τα βότανα θα συμβάλουν συνολικά στην υγεία και την αίσθηση ευεξίας σου, αφού συμβάλλουν και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου.

Αλήθεια, πώς βοηθούν τα βότανα αδυνατίσματος;

Τα βότανα έχουν διάφορες ιδιότητες μεταξύ των οποίων είναι και οι εξής:

  • Θερμογένεση

Πολλά βότανα προκαλούν θερμογένεση, μια διαδικασία που συμβάλλει στο κάψιμο θερμίδων.

  • Μείωση όρεξης

Άλλα βότανα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την όρεξη και τις λιγούρες και να προάγουν το αίσθημα της πληρότητας.

  • Αποτοξίνωση

Υπάρχουν κι εκείνα που συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς προάγουν την αποβολή των άχρηστων συστατικών από το σώμα, κυρίως μέσω των ούρων.

Ποια βότανα βοηθούν στο αδυνάτισμα & τη μείωση της όρεξης;

Σίγουρα, ήδη θα αναρωτιέσαι, ποια βότανα βοηθούν στο αδυνάτισμα και ποια είναι τα βότανα για μείωση της όρεξης. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τα βότανα για αδυνάτισμα παρακάτω:

Βότανο

Ιδιότητες

Λουίζα Είναι ιδανική για να ξεκινήσεις το δρόμο σου προς την απώλεια των κιλών. Συμβάλλει στο κάψιμο λίπους και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Έχει την ιδιότητα να μειώνει το αίσθημα πείνας κι έτσι είναι ο τέλειος τρόπος να ξεκινήσεις τη δίαιτά σου. Η λουίζα παράλληλα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, οι οποίες δεν είναι διόλου άσχετες με το θέμα μας. Αν είσαι πιο ήρεμη, το σώμα σου θα κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Είναι διουρητική, μειώνοντας έτσι την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα.
Ginseng Είναι γνωστό για τα αναρίθμητη άλλα οφέλη του στον οργανισμό. Ήξερες, όμως, ότι συμβάλει και στην απώλεια βάρους; Πέτυχε express αδυνάτισμα με βότανα ginseng. Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, ενώ παράλληλα δίνει ενέργεια.
Δυόσμος Ένα εξαιρετικό βότανο, που εκτός από εξαιρετικό άρωμα, θα ενισχύσει την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα. Ο δυόσμος ρυθμίζει το επίπεδο των οιστρογόνων στον οργανισμό, γεγονός που συμβάλλει μέσω μιας διαδικασίας στην απώλεια βάρους, αλλά και λίπους.
Μέντα
Ειδική της αποτοξίνωσης, η μέντα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση του άγχους, ενός παράγοντα, που αποτελεί εμπόδιο στην απώλεια βάρους.
Σημύδα Η σημύδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την κατακράτηση υγρών, ιδανική για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Έχει τρομερή διουρητική δράση, γεγονός που συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Θα σε απαλλάξει άμεσα από την κατακράτηση υγρών.
Αγκινάρα Είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για αδυνάτισμα στην κοιλιά και για αποτοξίνωση, καθώς βοηθά την απομάκρυνση τοξινών από το συκώτι. Έτσι, σε προστατεύει από την αποθήκευση λίπους και συμβάλλει στην απώλεια κιλών.
Τσουκνίδα Η τσουκνίδα είναι ένα θαυματουργό βότανο! Είναι από τα πιο αποτελεσματικά διουρητικά βότανα, αντιμετωπίζοντας έτσι άμεσα την κατακράτηση υγρών. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ θα βοηθήσει και σε περιπτώσεις χαμηλού σιδήρου.
Πράσινο τσάι Αφήσαμε για το τέλος, το αγαπημένο μας πράσινο τσάι, που έχει τόσα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για το αδυνάτισμα. Βοηθάει αποδεδειγμένα στην αποτοξίνωση του οργανισμού, μειώνει την κατακράτηση υγρών και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Παράλληλα, είναι ένα από τα βότανα για ενεργοποίηση μεταβολισμού, ώστε να λειτουργήσει γρηγορότερα.

Βρείτε στο Pharm24.gr συμπληρώματα διατροφής με ginseng, συμπληρώματα με πράσινο τσάι, καθώς επίσης και άλλα φυτικά συμπληρωματα διατροφής για αδυνάτισμα.

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα