×

Βιταμίνες & θρεπτικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας

 24/11/2023 3m, 18s

Είναι αυτά τα λακουβάκια, όχι στα μάγουλα που είναι όμορφα και χαριτωμένα, αλλά στα πόδια, στα μπράτσα, στους μηρούς, στην κοιλιά που μας φέρνουν πανικό στη θέα τους. Ναι, είναι η μισητή κυτταρίτιδα, που όμως μπορείς να νικήσεις και να αποβάλλεις από το σώμα σου και τη ζωή σου!

 

Κυτταρίτιδα, γυναικεία υπόθεση!

H κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ποσοστό εμφάνισής της στο γυναικείο φύλο ξεπερνά το 90%.  Δυστυχώς πρόκειται για μία άνιση μάχη, αφού η κυτταρίτιδα επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις διατροφικές συνήθειες, τη συχνότητα άσκησης, αλλά και κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα η διατροφή μας και γενικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε  και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας. Με άλλα λόγια, πόσο καλά φροντίζουμε το σώμα μας, καταναλώνοντας τις σωστές τροφές και βιταμίνες, και πόσο όχι.

Μάλιστα, οι τελευταίες είναι τεράστιας σημασίας σε τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τη βοήθεια των κατάλληλων  συμπληρωμάτων διατροφής μπορούμε να μειώσουμε αρκετά την όψη φλοιού πορτοκαλιού και να εξαλείψουμε τα ενοχλητικά της σημάδια.

 

Βιταμίνες για μείωση κυτταρίτιδας:

Βιταμίνη C

Μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για το δέρμα μας, γενικότερα. Η βιταμίνη C βοηθάει  στην ανάπλαση του δέρματος εσωτερικά. Στο δέρμα μας υπάρχουν κάποια κύτταρα που λέγονται ινοβλάστες, τα οποία παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, δηλαδή τις πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα ελαστικό. Η βιταμίνη C είναι εκείνη η ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες να συνεχίζουν να παράγουν τις λεγόμενες «πρωτεΐνες της νεότητας». Θα τη βρεις σε τροφές όπως τα αβγά, το εμπλουτισμένο γάλα, το συκώτι, τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλί λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα σκουροπράσινα, φυλλώδη λαχανικά.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος  βοηθά  στη διατήρηση των ινών κολλαγόνου και διατηρεί  το δέρμα μας σφιχτό. Το κολλαγόνο ενισχύει το μαλακό ιστό στο σώμα μας,  τα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες και βοηθάει στο να γίνει η κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή.  Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C ενισχύει και βάζει σε λειτουργία το μεταβολισμό μας, εκεί ακριβώς που κρύβεται το μυστικό για την απαλλαγή της κυτταρίτιδας! Εφοδιάσου με ψευδάργυρο που θα βρεις στα στρείδια, στο μοσχαρίσιο κρέας, στα αυγά, στα πουλερικά.

 Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που συμμετέχει στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και φυσικά του δέρματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες τα μειωμένα επίπεδα σεληνίου στο αίμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Πού θα βρεις το σελήνιο; Στα καρύδια Βραζιλίας, στα μανιτάρια, στο συκώτι, στο σολομό, στους ηλιόσπορους, στον τόνο, στο χοιρινό και στο μοσχαρίσιο κρέας, στο σουσάμι, στο σκόρδο, στα  κρεμμύδια, στον κρόκο του αβγού, στα θαλασσινά.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στη μετατροπή των θερμίδων σε ενέργεια και είναι συστατικό κάποιων ενζύμων που βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος. Άρα η έλλειψή τους  προκαλεί αρνητικές επιδράσεις και στο δέρμα μας. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα. Ωστόσο οι βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά είναι το ίδιο σημαντικά και απαραίτητα για να εξαφανίσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Πολλές οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πολλές και οι τροφές που θα τις βρεις όπως μύδια, καβούρια, ψάρια, χοιρινό, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, σπανάκι,  εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως, εμπλουτισμένο ρύζι, πράσινα μπιζέλια,  φακές, ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια, αυγά, σολομός, τόνος σε νερό, φιστίκια, φρέσκα φρούτα.

 

Δε φεύγει η… κυτταρίτιδα; Τότε… μηλόξυδο!!!

Το μηλόξυδο δεν τονώνει μόνο τις καύσεις αλλά και το ηθικό μας αφού αποδεικνύεται πολύτιμο στη μάχη μας κατά της κυτταρίτιδας, αλλά και στην αποτελεσματικότητά του στη μείωση του περιττού λίπους στα κύτταρα. Το μηλόξυδο καθαρίζει το σώμα και προλαμβάνει τη συσσώρευση λιπιδίων και την απομάκρυνση των τοξινών. Αξιοποίησέ το σε δροσερές σαλάτες ή σε συμπληρώματα διατροφής που θα το βρεις στην ιδανική ποσότητα, ώστε να έχεις τη διπλή δράση του, και την τόνωση των καύσεων και τη βελτίωση της υφής πορτοκαλιού στο σώμα σου!

 

Πηγή άρθρου: Power Health
Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα