×

Ξενύχτησες; Πώς να επανέλθεις το επόμενο πρωί

 30/03/2022 1m, 17s

Η έλλειψη ύπνου καταλήγει αναπόφευκτα σε ένα άσχημο και δύσκολο πρωινό ξύπνημα και σίγουρα σε μια δύσκολη και κουραστική μέρα! Όταν δεν κοιμόμαστε καλά επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργικότητα, η σωματική και διανοητική υγεία.
Πολλές φορές ευθύνεται το άγχος, το stress, το ξενύχτι κά.
Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές ώστε να αντεπεξέλθετε στην επόμενη ημέρα.

Ντους
Σηκωθείτε από το κρεβάτι, μπείτε στο ντους και κάνετε ένα χλιαρό ή ακόμη και κρύο μπάνιο. Προτιμήστε ένα αφρόλουτρο με άρωμα εσπεριδοειδών και φρούτων. Αυτά τα αρώματα ξυπνούν το νου και την διάθεση.

Νερό
Ο κακός ύπνος μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Το σώμα σας καταναλώνει μερικά από τα αποθέματα νερού σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η έλλειψη νερού σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, προκαλεί πονοκέφαλο και δυσκολία στην συγκέντρωση. Επιπλέον με τα χαμηλά επίπεδα νερού η καρδιά σας πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να ωθήσει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στο σώμα. Συνεπώς η λήψη νερού μπορεί να σας βοηθήσει να μην νιώθετε υποτονικοί.

Πρωινό
Φάτε ένα καλό και θρεπτικό πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να αποδώσετε στην δουλειά σας. Αποφύγετε να πιείτε καφέ ή τσάι. Αφήστε το για αργότερα όταν πραγματικά θα το χρειαστείτε!

Βγείτε στο φως του ήλιου
Περπατήστε κάτω από το φως του ήλιου! Η έκθεση στο φυσικό φως καθυστερεί την παραγωγή μελατονίνης η οποία σηματοδοτεί στον εγκέφαλό σας την χαλάρωση και την υπνηλία. Ο ήλιος και ο φρέσκος αέρας θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε.

Πηγή άρθρου: Kayla Itsines

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα