×

Ποιες Βιταμίνες Βοηθούν για Καλή Διάθεση & Ευεξία;

 12/09/2023 3m, 24s

Το άγχος και το στρες έχουν κυριεύσει μεγάλο μέρος από τη ζωή του μέσου ανθρώπου. Παρατηρώντας τις δυσκολίες που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, πολλές φορές αισθανόμαστε ότι δε λειτουργούμε στο 100% μας και χρειαζόμαστε πολλές φορές ένα ψυχολογικό boost, για να ανταπεξέλθουμε.

Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στο στρες, όπως και ασκήσεις στο σώμα, που μπορούν να προσφέρουν χαλάρωση στο μυαλό και στο σώμα. Επίσης, η ύπαρξη βιταμινών για το άγχος, βοηθούν στη συσσώρευση ενέργειας και καλής διάθεσης.

Δείτε παρακάτω ποιες βιταμίνες βοηθούν για έξτρα ενέργεια και καλή διάθεση, όπως και τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής από το αγαπημένο σας ηλεκτρονικό φαρμακείο.

 

Ποιες βιταμίνες βοηθούν για ενέργεια & καλή διάθεση;

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, οι βιταμίνες μπορούν να αυξήσουν την ενέργεια, να εξισορροπήσουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών, να βελτιώσουν τη γνωστική απόδοση και να ρυθμίσουν τη διάθεση. Κατά συνέπεια, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ευεξίας νου και σώματος!

Οι βιταμίνες που βοηθούν για μια καλύτερη ψυχική υγεία και ενέργεια, είναι:

  1. B-complex: το σύμπλεγμα βιταμινών Β, όπως έχει αποδειχθεί, επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, τη γνωστική απόδοση και τη διάθεση.
  2. Βιταμίνη Ε: η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά δρουν για να μειώσουν τον αριθμό των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Όταν τα επίπεδα ελεύθερων ριζών ανέβουν σε υψηλά ποσοστά, οδηγούν στο λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες συνδέεται με την κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές και το σώμα καταναλώνει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε. Οι ημερήσιες δόσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και να αυξήσουν την αίσθηση ηρεμίας.
  3. Βιταμίνη C: άλλο ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει την ιδιότητα να αποβάλλει την περίσσεια κορτιζόλη που παράγεται λόγω του στρες. Επίσης, εμποδίζει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξηθούν κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, γιατί η αύξηση αυτή αποδυναμώνει την κρίση μας.
  4. Βιταμίνη D: η γνωστή σε όλους μας «βιταμίνη του ηλίου», η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, ειδικά σε άτομα που έχουν ανεπάρκεια στη συγκεκριμένη βιταμίνη.
  5. Μαγνήσιο: το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, που προσφέρει πολλές λύσεις στον οργανισμό μας. Η έρευνα δείχνει ότι το μαγνήσιο μπορεί να εμπλέκεται στη διαχείριση του στρες, ιδιαίτερα για άτομα που δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο στη διατροφή τους.

 

Συμπληρώματα διατροφής για καλή διάθεση & ενέργεια

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής, που μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος και να σας χαρίσουν άμεσα ευεξία και ενέργεια!

Eviol B-Complex Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υποστήριξη της Φυσιολογικής Λειτουργίας του Νευρικού Συστήματος
Eviol B-Complex Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υποστήριξη της Φυσιολογικής Λειτουργίας του Νευρικού Συστήματος

Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL B-Complex περιέχει όλες τις πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος B που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 

Power of Nature Platinum Range Magnesium Direct 350mg
Power of Nature Platinum Range Magnesium Direct 350mg

Magnesium Direct, σε νέα πρωτοποριακή μορφή κρυστάλλων που λαμβάνονται χωρίς τη λήψη νερού και σας προσφέρει τα αμέτρητα οφέλη του μαγνησίου. Το Magnesium Direct συνδυάζει 2 διαφορετικά είδη μαγνησίου σε υψηλή περιεκτικότητα το οποίο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 

Uni-Pharma Vitamin D3 Fix Extra 2000iu
Uni-Pharma Vitamin D3 Fix Extra 2000iu

Συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στην καλή υγεία διαφόρων οργάνων όπως το δέρμα, οι μυς, το πάγκρεας, τα νεύρα, ο παραθυρεοειδής αδένας και το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Centrum Performance
Centrum Performance

Το Centrum Performance είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με συστατικά όπως το παντοθενικό οξύ, που υποστηρίζει τη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και με εκχυλίσματα υψηλής ποιότητας από τα βότανα ginseng και ginkgo biloba για να προσφέρει ενέργεια και να συμβάλλει στην ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής απόδοσης.

 

Solgar Vitamin C veg.caps
Solgar Vitamin C veg.caps

Το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin C της Solgar κυκλοφορεί σε μορφή φυτοκάψουλων και προσφέρεται ως ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C από τη Solgar sυμβάλλει στην ‘ανακύκλωση’ της βιταμίνης Ε και προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, ενώ βοηθάει και στη μείωση της κούρασης.

 

💡Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό προτού λάβετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

 

 

Πηγές

5 Vitamins To Help With Anxiety And Stress (renuerx.com)

The 7 Best Vitamins and Supplements for Stress, According to Dietitians (healthline.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα