×

Βιταμίνες για όμορφο & υγιές μαύρισμα!

 26/03/2024 3m, 11s

Αναμφίβολα το να ζούμε στην ηλιόλουστη Ελλάδα είναι ένα σημαντικό προνόμιο. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι ωφέλιμη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία. Εξάλλου, η σταδιακή έκθεση στον ήλιο ξεκίνησε για ιατρικούς λόγους και σύντομα έγινε συνώνυμο της καλής υγείας. Οι γιατροί άρχισαν να διαπιστώνουν ότι η έκθεση στον ήλιο βοηθούσε ασθενείς με ραχίτιδα ή παράπονα για πόνους στο στήθος ή και στα κόκαλα.

 

Η… καλλυντική πλευρά των βιταμινών
Ισχυρός σύμμαχος για ένα ασφαλές μαύρισμα είναι μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος.
Η έκθεσή μας στον ήλιο έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση κάποιων κυττάρων κάτω από το δέρμα, τα οποία εκκρίνουν μια ουσία που ονομάζεται μελανίνη. Η μελανίνη, λοιπόν, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί το μαύρισμα και να αποτρέπει σε κάποιο βαθμό την εισχώρηση της ακτινοβολίας μέσα στον οργανισμό μας.
Συγκεκριμένες βιταμίνες έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης για γρήγορο και όμορφο μαύρισμα, αλλά και παράλληλα να προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες μέσω των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων, διατηρώντας παράλληλα το όμορφο χρώμα μας. Μάθε την καλλυντική πλευρά των βιταμινών, ώστε να τις εντάξεις στο διατροφικό σου μενού για προστασία αλλά και για όμορφο χρώμα!

 

Ποιες βιταμίνες ενισχύουν το μαύρισμα;

Βιταμίνη C

Πολύ σημαντική είναι η παρουσία της βιταμίνης C, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Ιδιαίτερα γνωστή λόγω της προστατευτικής προς το δέρμα αντιοξειδωτικής της ιδιότητας εναντίον των ελευθέρων ριζών που παράγει η ακτινοβολία ενώ επιβραδύνει και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Bιταμίνη Ε

Και η βιταμίνη Ε εντάσσεται στα βασικά συστατικά του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Επανορθώνει και αναγεννά την κυτταρική μεμβράνη, ενώ μειώνει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών. Παράλληλα προστατεύει και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης και βοηθά στην αξιοποίηση του οξυγόνου από τα κύτταρα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση και τη μακροβιότητα των επιδερμικών κυττάρων.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β:

Πολύτιμος σύμμαχος στο υγιές μαύρισμα είναι και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην εξισορρόπηση του σμήγματος, καθώς και στη λίπανση της επιδερμίδας.

Επιλέγοντας επομένως τις σωστές τροφές και βιταμίνες μπορούμε να αποκτήσουμε το επιθυμητό τροπικό χρώμα του καλοκαιριού, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ηλιοθεραπείας.

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για όμορφο μαύρισμα

  • Βιταμίνη C, πολυδύναμη και το καλοκαίρι

Αξιοποίησε όλα τα οφέλη της πιο διαχρονικής, και πλέον, καλοκαιρινής βιταμίνης C που η Power Health σου προσφέρει σε… παραλιακή έκδοση με γλυκαντικό από το φυτό στέβια! Ακόμα πιο φυσική, απόλαυσε την πλούσια πορτοκαλένια δράση της με δροσερό νερό. Η μόνη σε αναβράζουσα μορφή με στέβια!

  • Βιταμίνη Ε, η βιταμίνη της ομορφιάς στην πιο Platinum μορφή της

Οι εξαιρετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο στο συμπλήρωμα διατροφής Vitamin Ε της σειράς Platinum Range. Προσφέρει τη βιταμίνη Ε στην ιδανική της μορφή, υψηλής δραστικότητας και μέγιστης καθαρότητας 98% σε dl-alpha τοκοφερόλη, ελεύθερη βαρέων μετάλλων σε μαλακή κάψουλα για να απορροφάται πιο εύκολα.

  • Vitamin B50 Complex: Ένας… δυναμικός συνδυασμός ενέργειας & ομορφιάς

Το Vitamin B50 Complex της σειράς Platinum Range από την Power Health σου προσφέρει όλα τα οφέλη του βιταμινών του συμπλέγματος Β, στην ιδανική αναλογία και στην καλύτερη ποιότητα. Συμπληρώνει ιδανικά τη διατροφή σου ενισχύοντας την καλή υγεία και λειτουργία του δέρματός σου κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αποτελεί μία από τις 8 βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Και τα οφέλη της ξεπερνούν το… όνομά της. Εξαιρετική για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, προσφέρει ενέργεια, ζωντάνια, στηρίζει το ανοσοποιητικό και βέβαια συμβάλλει και στην καλή υγεία. Αξιοποίησε τα οφέλη της στο υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής B-vit 12 της σειράς Platinum Range. Ιδανική και για χορτοφάγους!

 

Πηγή άρθρου: Power Health
Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα