ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ APIVITA ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάθε προϊόν APIVITA είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων της Ελλάδας και των μελισσοκομικών προϊόντων, αντικατροπτίζει την ιστορία αλλά και το όραμα της εταιρείας και προάγει έναν πιο συνειδητοποιημένο τρόπο ζωής.

Apivita video

Το όνομα APIVITA προέρχεται από τις λατινικές λέξεις APIS (Μέλισσα) και VITA (Ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας». Το λογότυπό μας είναι εμπνευσμένο από τις «Μέλισσες των Μαλίων», το μοναδικό μινωικό κόσμημα της Μέσης Εποχής του Χαλκού (περίπου 1.700 π.Χ.), που αντικατοπτρίζει τη γονιμότητα και την αρμονία. Ένα όνομα που αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία ως ζωντανός οργανισμός, όπως η μέλισσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημιουργεί συνεχώς αξία. Αξία στην κοινωνία, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία.

Η APIVITA είναι μια εταιρεία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική υπευθυνότητα, παράδοση και καινοτομία. Έχει εξελιχθεί σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο σύμπαν από ανθρώπους, προϊόντα, σκοπούς, αξίες, όνειρα και νέα εγχειρήματα. 

Η APIVITA ακολουθεί αειφόρες πρακτικές καλλιέργειας και συλλογής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών διασφαλίζοντας πως τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία των προιόντων είναι τα βέλτιστα και ο τρόπος συλλογής τους φιλικός προς το περιβάλλον.

  • Apivita video
  • Apivita video
  • Apivita video
  • Apivita video
  • Apivita video

ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΛΙΣΤΙΚΑ

ΦΥΣΙΚΑ

Τα καλλυντικά APIVITA συνδυάζουν δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, εκχυλίσματα  από φυτά της ελληνικής χλωρίδας, μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας και βιολογικά αιθέρια έλαια. 
Οι συνταγές των προϊόντων της APIVITA περιέχουν φυσικά συστατικά σε ποσοστό 85% έως 100%. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται βρίσκονται στην αιχμή της πράσινης κοσμετολογίας. Και αποκλείονται εκείνα, η χρήση των οποίων έχει κατηγορηθεί για παρενέργειες στην υγεία ή έχουν επιβαρυντική δράση στο περιβάλλον, όπως σιλικόνες, parabens, παραφινέλαιο, προπυλενογλυκόλη, πολυκυκλικές μάσκες, νιτρομάσκες, φθαλικοί εστέρες και άλλα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Η APIVITA διαθέτει τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης  με εμπειρία στην ανάπτυξη ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ φυσικών  και αποτελεσματικών καλλυντικών. Ελέγχει τη δράση και την αποτελεσματικότητα με in vivo και in vitro κλινικές μελέτες σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα διενεργούνται κλινικές μελέτες και στο τελικό προϊόν σε στενή συνεργασία με Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.

ΟΛΙΣΤΙΚΑ

Εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη η APIVITA αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Κάθε προϊόν μας έχει πολλαπλές δράσεις: Ενυδατώνει, προστατεύει από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τα σημάδια γήρανσης ή άλλα προβλήματα. Η χρήση αγνών, 100% βιολογικά πιστοποιημένων αιθέριων ελαίων, επιδρά στη διάθεση, αναζωογονεί, τονώνει, απομακρύνει την ένταση και το στρες. Όλα τα προϊόντα περιποίησης συνδυάζονται ιδανικά ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

 

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στην APIVITA έχει μια ιστορία σαράντα ετών, από την εποχή που οι ιδρυτές της παρασκεύασαν στο φαρμακείο τους φυσικά καλλυντικά, συνδυάζοντας εκχυλίσματα βοτάνων και μελισσοκομικά προϊόντα, όπως πρόπολη και βασιλικό πολτό.

Έχουν ήδη μελετηθεί συστηματικά εξήντα φυτά, το σύνολο των μελισσοκομικών προϊόντων και έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από εκατό εκχυλίσματα και έλαια. 

Σήμερα το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας απασχολεί έμπειρους επιστήμονες ειδικευμένους στους τομείς της χημείας, της κοσμετολογίας, της φαρμακευτικής, της βιοχημείας και της χημικής μηχανικής, οι οποίοι διεξάγουν υψηλού επιπέδου έρευνα στα εργαστήρια της APIVITA. Ταυτόχρονα, το τμήμα συνεργάζεται με την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα για τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας στα ενδημικά φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά και τα μελισσοκομικά προϊόντα.

Η εταιρεία επενδύει σταθερά στην έρευνα για την εύρεση καινούργιων συστατικών, όπως στο τσάι του βουνού και σε φυτά άγριας συλλογής. Κατατάσσεται στις κορυφαίες πράσινες εταιρίες του κόσμου λόγω της ανάπτυξης μεθόδων εκχύλισης και εφαρμογής καινοτομιών, όπως:

Η μοναδική ευρεσιτεχνία για την μέθοδο εκχύλισης της ελληνικής πρόπολης.Εφαρμόζεται στην αντηλιακή σειρά και στα προϊόντα περιποίησης προσώπου και προσδίδει στο τελικό προϊόν μοναδικές φωτοπροστατευτικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. 

Η ενθυλάκωση του βασιλικού πολτού σε λιποσώματα, του οποίου διατηρεί τις ιδιότητες και τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των κρεμών από την επιδερμίδα και ενισχύει τη διείσδυσή τους στα βαθύτερα στρώματά της. 

Η αντικατάσταση του νερού με εγχύματα βοτάνων που εμπλουτίζουν το προϊόν με ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα εγχύματα, επιλέγονται σε σχέση με τη συνέργειά τους με τα υπόλοιπα συστατικά των προϊόντων, ενισχύοντας τη δράση τους και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά τους. Προσδίδουν στα τελικά προϊόντα ιδιότητες που ξεπερνούν την απλή ενυδάτωση που προσφέρει το νερό και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, καταπραϋντική ή αντιφλεγμονώδη δράση. 

Η ανάπτυξη μεθόδων αξιολόγησης αποτελεσματικότητας των πρώτων υλών στο βιοχημικό εργαστήριο της APIVITA. Πρόκειται για μία καινοτόμο βιβλιοθήκη με περισσότερα από διακόσια γονίδια που σχετίζονται με διάφορες καταστάσεις του δέρματος, όπως: αντιοξειδωτική δράση, λεύκανση, αντιγήρανση, φωτοπροστατευτική δράση και ενυδάτωση. Με τη χρήση τεχνικών μοριακής βιολογίας τελευταίας τεχνολογίας γίνεται αξιολόγηση και επιλογή των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε ανθρώπινα κύτταρα δέρματος και σε ανθρώπινο δερματικό ιστό.

 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ

Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από έξι χιλιάδες εξακόσια βότανα, η πλειονότητα των οποίων (περίπου χίλια τετρακόσια) είναι ενδημικά. Ο Όλυμπος, ο Ταύγετος , ο Άθως και τα βουνά της Κρήτης θεωρούνται «θησαυροφυλάκια βοτάνων».

Ο πλούτος αυτός καταγράφεται στην Ελληνική μυθολογία όπου τα φαρμακευτικα φυτά εκλαμβάνονται ως θεϊκό δώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σημαντικότερα μνημεία που διασωζόνται έως σήμερα βρίσκονται σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πληθώρα σπάνιων ειδών φυτών. 

Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων συνιστά ανεκτίμητη κληρονομιά και χάρη στις κλιματικές συνθήκες τα ελληνικά φυτά θεωρούνται από τα πιο πλούσια σε θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες παγκοσμίως.

Η APIVITA επενδύει σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη οικολογικών και βιώσιμων (αειφόρων) μεθόδων καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, ώστε να διασφαλίστεί πως όλα τα συστατικά που περιέχονται στα προιόντα της είναι τα βέλτιστα. Ο δε τρόπος συλλογής των φυτών είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Η άριστη σχέση της APIVITA με τους κατά τόπους παραγωγούς και γεωπόνους -των οποίων ενισχύει την παραγωγή- εξασφαλίζει την πλήρη ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών «από τη γη στο μπουκάλι». 

Μοιράζομαστε μαζί τους το πάθος και την τεχνογνωσία για την καλλιέργεια και συλλογή των βοτάνων, ώστε να δισαφαλίζεται η υψηλότατη βιολογική αξία των φυσικών πρώτων υλών μας. 

Πέραν των συνεργασιών με παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουμε αναπτύξει δικές μας καλλιέργειες στον Όλυμπο, την Αρκαδία και τη Φθιώτιδα, επικεντρωμένες κυρίως σε ενδημικά φυτά όπως η λεβάντα, το μελισσόχορτο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, η ματζουράνα, το δενδρολίβανο και το τσάι του βουνού.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα