H Wella Company έλαβε το Σήμα Ισότητας SHARE  
Η Wella Company βρίσκεται μεταξύ των 18 επιχειρήσεων που λαμβάνουν για πρώτη φορά το Σήμα Ισότητας SHARE, στην Ελλάδα. H Wella Company ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα κριτήρια αξιολόγησης που τέθηκαν από την ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης και με έντονο αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να εξακολουθεί να εφαρμόζει τις πολιτικές της ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών έναντι των εργαζόμενων γυναικών και ανδρών.  H Wella Hellas, ως θυγατρική της Wella Company, έχει παρουσία εδώ και 60 χρόνια στην καρδιά της ελληνικής κομμωτικής σκηνής. «Η Wella Hellas έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, κατακτώντας τη 1η θέση στο επαγγελματικό χρώμα μαλλιών, ενώ αυξάνει ταχύτατα το μερίδιό της στην επαγγελματική περιποίηση άκρων. Παράλληλα, έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας το να εμπνέουμε τους συνεργάτες μας επαγγελματίες ομορφιάς, να αλληλοεπιδρούμε με την ευρύτερη κοινότητα μέσα στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε, καθώς και να υποστηρίζουμε ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη.» δηλώνει η Αθηνά Νικολαΐδου, Γενική Διευθύντρια. «Όπως το κύμα συνεχώς φέρνει νέο νερό στην ακτή, έτσι και η Wella, οδηγεί την αλλαγή με την καινοτομία, το ενδιαφέρον και τον σεβασμό της στον άνθρωπο. Η #WellaFamily σήμερα, δημιουργική και δεμένη όσο ποτέ, είναι υπερήφανη για την επιρροή που ασκούν τα προϊόντα μας και οι επαγγελματίες που μας εμπιστεύονται, στη μοναδικότητα και την ομορφιά του καθενός» δηλώνει η Βασιλική Κάπαρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. H Wella Company, με 140 χρόνια κουλτούρας ομορφιάς και αδιάλειπτης αφοσίωσής στην κομμωτική τέχνη, ενθαρρύνει τους ανθρώπους και καταναλωτές της να φαίνονται, να αισθάνονται και να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί.  

Wella Ultimate Repair

Η πιο πολυτελής σειρά της Wella για την επανόρθωση μαλλιών εσωτερικά και εξωτερικά.
Με AHA για την αναδόμηση των δεσμών στο εσωτερικό & Ωμέγα-9 για την αναπλήρωση της τρίχας στο εξωτερικό. 

  • LoadingWella video
  • LoadingWella video
  • LoadingWella video
  • LoadingWella video
  • LoadingWella video

Για περισσότερα από 140 χρόνια, η Wella προσφέρει καινοτομίες και υπηρεσίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των κομμωτών. Η ιστορία της εταιρείας αρχίζει το 19ο αιώνα στη Γερμανία, με το όραμα και το πάθος ενός κομμωτή, του Franz Stroher…

1854
Ο Franz Stroher παιδί οικογένειας με 5 παιδιά, γεννήθηκε στη Σαξωνία.

1872
Ο Franz, πλήρως ειδικευμένος κομμωτής, αναχωρεί για το Παρίσι για να γνωρίσει τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα μαλλιά.

1880
Ο Franz δημιουργεί τη δική του εταιρία η οποία κατασκευάζει τούλι, τη βάση για τις περούκες.

1890
Η εφεύρεση του "Tullemoid Waterproof" μια νέα τεχνική που επιτρέπει στο δέρμα της κεφαλής να αναπνέει.

1894
Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή, που ο Ströher δημιουργεί το πρώτο του εργοστάσιο στην πόλη Rothenkirchen στην Ανατολική Γερμανία (Σαξωνία).

1898
Οι δύο γιοί του Stroher ο Karl και ο George μπαίνουν στην επιχείρηση.

1924
Ο Ströher κατοχυρώνει στο γερμανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το όνομα Wella, που σημαίνει κύμα.

1927
Καθώς οι περούκες και τα ποστίς δεν είναι πλέον στη μόδα, οι Karl και George ακολουθούν το ένστικτό τους και απαντούν στις επιθυμίες των γυναικών για ομορφιά με τη δική τους καινοτομία: υποβάλλουν αίτηση για την άδεια δημιουργίας προϊόντων που χαρίζουν στα μαλλιά μόνιμους κυματισμούς. Προς μεγάλο ενθουσιασμό των κομμωτηρίων, η πρώτη συσκευή για περμανάντ της Wella ήταν σε μαζική παραγωγή. Επιπλέον, η εταιρεία τροφοδοτούσε τα κομμωτήρια με το ειδικό προϊόν για περμανάντ, το Wellin.

1930
Το όνομα Wella γίνεται συνώνυμο της ομορφιάς και της συνεργασίας, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν την περμανάντ που προσφέρει. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των κομμωτηρίων, η εταιρεία εξελίσσει τις συσκευές της, δημιουργώντας τη Wella Junior, την πρώτη φορητή συσκευή περμανάντ στον κόσμο. Οι πωλήσεις εκτοξεύονται στα ύψη και η Wella αποδεικνύει τη δέσμευσή της στον κλάδο και το επάγγελμα: προσφέρει προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών που εισάγουν την πρόταση της Wella για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, με σειρές μαθημάτων και ένα εξειδικευμένο περιοδικό για κομμωτές. Με αυτές τις δράσεις ο κόσμος βλέπει για πρώτη φορά το λογότυπο της Wella.

Η καινοτομία βρίσκεται πάντα στην καρδιά της Wella: στα μέσα της δεκαετίας του '30 εισάγονται τα πρώτα σεσουάρ για μαλλιά με ενσωματωμένο μοτέρ - κινητοί σωλήνες εξασφαλίζουν ότι το κεφάλι μπορεί να κινείται ελεύθερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στεγνώματος και η ομορφιά γίνεται μια πολύ πιο ευχάριστη διαδικασία. Η συνεχής επιτυχία επιτρέπει στην εταιρεία να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική όπου ιδρύεται η Wella Corporation.

1939
Στο τέλος της δεκαετίας λανσάρεται η Kolestral, η πρώτη μαλακτική κρέμα που προστατεύει και θρέφει τα μαλλιά και γίνεται αμέσως επιτυχία τόσο για τους κομμωτές όσο και για τους πελάτες: Η ευεξία των μαλλιών που είναι μέσα στη μόδα έχει επιτευχθεί.

1940
Μετά τις καταστροφές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, το εργοστάσιο της Wella στην Ανατολική Γερμανία και όλες οι ευρεσιτεχνίες της κατάσχονται από το κράτος. Αρνούμενοι να εγκαταλείψουν το όνειρο της Wella, η οικογένεια Ströher και 12 αφοσιωμένοι εργαζόμενοί της κάνουν νέα αρχή στο Hünfeld της Έσσης.

1945
Το 1945, ξεκινά η παραγωγή πλήρους κλίμακας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία επιστρέφει στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, χέρι με χέρι με τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων. Η Wella Junior είχε και πάλι μεγάλη απήχηση, με την Kolestral ως απαραίτητο προϊόν για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία περμανάντ.

1949
Στα τέλη της δεκαετίας, η Wella απασχολεί 50 άτομα. Ο σκοπός της Wella, να οδηγήσει τους κομμωτές και την κομμωτική σε νέα ύψη, επιστρέφει σε σωστή τροχιά.

1950
Το 1950, ο κλάδος γνωρίζει μεγάλη άνθηση και η Wella πρωτοπορεί, ανακαλύπτοντας την Koleston Perfect, την πρώτη κρέμα-βαφή στον κόσμο που περιποιείται τα μαλλιά.

1953
Οι κομμωτές και οι πελάτες τους ερωτεύονται την Koleston και, ξαφνικά, το χρώμα κάνει την εμφάνισή του παντού. Σε διάστημα μόλις 3 ετών, οι πωλήσεις του προϊόντος αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια σωληνάρια παγκοσμίως. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η σειρά Koleston 100 με μια νέα σύνθεση, που για πρώτη φορά χαρίζει λάμψη στα μαλλιά Τρεις επιπλέον άμεσες καινοτομίες ανανεώνουν τις υπηρεσίες των κομμωτηρίων: το Accord, το πρώτο προϊόν για χρώμα και φιξάρισμα, το Wella Form και το Lifetex Concentrate, ένα "φουτουριστικό" προϊόν περιποίησης.

1954
Δημιουργείται ο εξοπλισμός κομμωτηρίων Welonda: εξοπλίζοντας τα κομμωτήρια με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό κομμωτηρίων. Δείχνοντας ακριβώς πόσο δημοφιλείς είναι οι υπηρεσίες χρώματος, όχι μόνο στα τοπικά κομμωτήρια αλλά ως must-have στο Hollywood, το αστέρι της μεγάλης οθόνης και είδωλο Elizabeth Taylor εμφανίζεται στη διαφήμιση της Koleston.

1957
Εγκαινιάζεται το Κεντρικό Ερευνητικό Κέντρο της Wella, στη Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

1960
Στη δεκαετία του '60 η ανάγκη της προσωπικής έκφρασης οδηγεί τις γυναίκες που γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και τη μόδα να αλλάζουν στυλ στα μαλλιά τους πολύ πιο συχνά. Η Wella αντιλαμβάνεται αυτή την τάση και ανταποκρίνεται άμεσα με τα προϊόντα Wella Privat. Μια σειρά που διατίθεται αποκλειστικά στα κομμωτήρια. Για πρώτη φορά, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο σπίτι τους την εξειδικευμένη περιποίηση της Wella και τα κομμωτήρια να λάβουν μέρος στην επανάσταση της λιανικής πώλησης προϊόντων. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της εμβληματικής εποχής για το στυλ, η Wella συνεχίζει να εμπνέει τους κομμωτές και τους λάτρεις της ομορφιάς σε όλο τον κόσμο: βρίσκεται στο προσκήνιο σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις για την κομμωτική και επιλέγεται ως ο αποκλειστικός προμηθευτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1967
Η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη στο Ντάρμσταντ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το κόκκινο του πάθους, χρώμα συνώνυμο της Wella και της αγάπης των brands για τα κόκκινα μαλλιά, αποκτά νέα ένταση με ακόμη περισσότερες κόκκινες αποχρώσεις να προστίθενται στην γκάμα της Koleston 200. Προσεγγίζοντας περισσότερο περιοχές όπου ο κλάδος της ομορφιάς δεν έχει ακόμη γνωρίσει ανάπτυξη, η εταιρεία επεκτείνεται στην Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και το Ιράν.

1972
Η παγκόσμια απήχηση της Wella απαιτεί επέκταση στο κανάλι της λιανικής πώλησης.

1974
Αναπτύσσοντας περαιτέρω την επιστήμη του χρώματος, η Koleston 2000 έχει μία σύνθεση με βάση το τζελ: με αυτή τη σύνθεση η Wella μπόρεσε να επιτύχει ξάνοιγμα των μαλλιών με ένα σύστημα βαφής που δεν ήταν τόσο σκληρό για τα μαλλιά.

1976
Η Wella ανέπτυξε το Chitosan που χρησιμοποιείται ως συστατικό στις λακ μαλλιών και χαρίζει ευέλικτο κράτημα. Μια νέα γενιά προϊόντων styling ομορφαίνουν τον κόσμο και όχι μόνο.

1980
Η Wella γιορτάζει τα 100 χρόνια και οι πωλήσεις ξεπερνούν το 1 δις γερμανικά μάρκα.

Η δεκαετία του '80 προστάζει δυναμικά, έντονα στυλ. Η Wella πρωτοστατεί στην τάση με τη σειρά Styling High Hair αποκλειστικά για τα κομμωτήρια που γίνεται αμέσως επιτυχία. Επιπλέον, η σειρά New Wave (πρόδρομος του ShockWaves) μεταμορφώνει τη μόδα των μαλλιών και ηλεκτρίζει τους πάντες, αναδεικνύοντας το «wet-look». Νέο προϊόν, το Color Shining Set, το οποίο χαρίζει ροζ αποχρώσεις που μπορούν να συνδυαστούν, ενώ φεύγουν με το λούσιμο. Επιτρέποντας σε όλους να έχουν εμφάνιση πανκ.

1981
Δημιουργήθηκε η σειρά Koleston 2000 Special Blonde. Χρησιμοποιώντας μια σύνθεση κρέμας τζελ βάφει απαλά τα μαλλιά και συγχρόνως τα περιποιείται κατά τη διαδικασία του ξανοίγματος. Τα σκούρα ξανθά τώρα μπορούν να γίνουν πιο ανοιχτά.

1988
Λανσάρεται η πρώτη βαφή ημιδιάρκειας.

1995
Η Koleston επαναλανσάρεται ως Koleston Perfect.

2000
Το μόριο χρωστικής pyrazol 5 σηματοδοτεί τη νέα χιλιετία.

2011
Η Wella συνεργάζεται με τη Unicef για να προσφέρει το δώρο της εκπαίδευσης.

2012
Η Wella Professionals γιόρτασε τα 10 χρόνια της διοργάνωσης απονομής των βραβείων International Trend Vision Award με μια απίστευτα όμορφη και εμπνευσμένη παρουσίαση των τάσεων και έναν διαγωνισμό στη Μαδρίτη.

2014
Έναρξη κυκλοφορίας της EIMI, της νέας σειράς styling της Wella Professionals.

2018
H Wella παρουσιάζει την Koleston Perfect με τεχνολογία ME+.