H ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης της Bioderma παραμένει συνεχώς στην πρωτοπορία των επιστημονικών γνώσεων στον τομέα της βιολογίας και της δερματολογίας. Μετά από χρόνια συνεργασίας μαζί με κορυφαίους διεθνείς ιατρικούς ειδικούς, η  BIODERMA έχει καταστεί βασικός πυλώνας και παίζει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση ερευνητικών ανακαλύψεων για δερματικές παθήσεις. Συνεργάζεται με ερευνητές και γιατρούς σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης ενός προϊόντος.

H BIODERMA είναι πάντα μπροστά στην Βιολογία!

Αποστολή της BIODERMA ήταν ανέκαθεν να κατανοήσει καλύτερα το δέρμα και κυρίως να κατανοήσει πώς λειτουργεί το υγιές δέρμα, να ξέρει πώς να το εξισορροπήσει όταν δυσλειτουργεί. Πράγματι, η πραγματική εξειδίκευση στη βιολογία του δέρματος είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε τα αίτια πριν την αντιμετώπιση των συνεπειών. Για αυτό τον λόγο, οι ομάδες της BIODERMA βρίσκονται σε στενή συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς επιστήμονες και εργαστήρια με την μεγαλύτερη εμπειρία στη βιολογία του δέρματος. Η συνεχιζόμενη πρόοδος στη βασική έρευνα μας παρέχει την δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα τις αιτίες των δυσλειτουργιών του δέρματος και ανοίγει το δρόμο για δερματολογικές καινοτομίες.

H Φροντίδα Bioderma είναι απόλυτα συμβατή με το δέρμα.

Κατανοείστε τις βασικές λειτουργίες του δέρματό σας. Βοηθήστε το δέρμα σας να επανακτήσει την βιολογική του ισορροπία. Δεν θεραπεύουμαι απλά το δέρμα αλλά το μαθαίνουμε να ζει σύμφωνα με την φυσική του βιολογία.

  • LoadingBioderma video
  • LoadingBioderma video
  • LoadingBioderma video
  • LoadingBioderma video
  • LoadingBioderma video

Λίγα λόγια για την Bioderma!

Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 1970 με τον Jean-Noël Thorel, έναν πρωτοπόρο φαρμακοποιό ο οποίος ανακάλυψε μια ριζικά νέα προσέγγιση στα δερμοκαλλυντικά, χάρη στις στενές συνομιλίες του με τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στον τομέα της βιολογίας και της δερματολογίας. Ανέπτυξε τα πρώτα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του και έθεσε τα θεμέλια για τη φιλοσοφία της BIODERMA: Η βιολογία στην υπηρεσία της δερματολογίας.

1977, η 1η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Συμβολίζοντας τη στρατηγική καινοτομία της BIODERMA, το σαμπουάν Node ήταν μια πρώτη σημαντική ανακάλυψη στην αγορά ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν πολλές άλλες καινοτομίες. Το όνομα του Node προέρχεται από το "ΝΟ DEtergence" και υπογραμμίζει την πρωτοτυπία του τύπου της, η οποία για πρώτη φορά θα μπορούσε να καθαρίσει τα μαλλιά χωρίς να τα βλάπτει. Αυτή η ευρεσιτεχνία σέβεται την φυσιολογία του βολβού της τρίχας και διατηρεί το λιπιδικό φιλμ της ίνας και του τριχωτού της κεφαλής. Προσφέροντας περισσότερη απαλότητα και καλύτερη ανοχή, το πρώτο προϊόν και όλη η σειρά Node αποτελούν τεράστιες επιτυχίες ακόμα και μέχρι σήμερα.

ΑΠΟ ΤΟ 1985, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οκτώ χρόνια μετά τα πρώτα προϊόντα που διατέθηκαν στην αγορά των φαρμακείων, η μάρκα αναπτύσσεται με μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων σε στενή συνεργασία με δερματολόγους. Έχοντας από κοινού την ίδια βιολογική προσέγγιση για το δέρμα, η BIODERMA ανταποκρινόταν πάντα στις προσδοκίες των δερματολόγων για την ανάπτυξη των προϊόντων της, καθώς και με τις απαιτήσεις τους για να δημιουργήσουν τους τύπους και τις συνθέσεις. Ακόμα και σήμερα, αυτή η συλλογική εργασία εγγυάται την αποτελεσματικότητα της BIODERMA με καινοτομίες για τους ασθενείς.
Το 1992, το Εργαστήριο BIODERMA ανεξαρτητοποιήθηκε για να διατηρήσει την ελευθερία δράσης και την στρατηγική της. Ο ίδιος ο Jean-Noël Thorel, ιδρυτής της μάρκας, περιέβαλλε τον εαυτό του από μια ομάδα ερευνητών και επιστημόνων που καθοδηγούνταν από το ίδιο όραμα και γοητευμένοι από τη βιολογία ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην δερματολογία.

1992, Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ
Είμαστε οι δημιουργοί στον δικό μας χώρο ειδικότητάς: στο δέρμα, την βιολογία, την δερματολογία. Το όραμά μας, ο τρόπος για να προχωρήσουμε, είναι διαφορετικό από εκείνο των άλλων, διότι εμείς δεν σταματάμε σε μια απλή διόρθωση δυσλειτουργίας του δέρματος αλλά έχουμε ως στόχο την προστασία των πόρων του δέρματος ώστε να επιτρέπεται στο δέρμα να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και τον τρόπο ζωής του με την πάροδο του χρόνου . Για μας, ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα είναι τόσο σημαντικός όσο τα πράγματα που κάνουμε. Η ύπαρξή μας, οι σχέσεις μας με τους άλλους με βασίζονται σε αυτόν τον λόγο ύπαρξης. Η μάρκα εξακολουθεί να οδηγείται από τις πεποιθήσεις του Jean-Noël Thorel. Όλες οι καινοτομίες της BIODERMA έχουν ξεκινήσει από το δέρμα, τις λειτουργίες του και τη βιολογία του. Από την αρχή και ακόμη περισσότερο από τη δεκαετία του 1990, το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικά προϊόντα και βασίζεται σε βασικές καινοτομίες που προσφέρει νέες επιλογές για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δερματολόγων και τις ανάγκες των ασθενών τους. Αυτές οι καινοτομίες έχουν καλύψει όλους τους τύπους δέρματος: ευαίσθητο δέρμα, λιπαρό δέρμα, ξηρό δέρμα, αφυδατωμένο δέρμα, δέρμα με ανάγκη φωτοπροστασίας, τα μαλλιά και την αναγέννηση των κυττάρων.

2001, ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Το άνοιγμα της πρώτης θυγατρικής στην Ιταλία το 2001 σηματοδότησε επίσημα την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου BIODERMA, η οποία είχε αρχίσει από τη δεκαετία του 1990. Μια τέτοια αλλαγή κλίμακας κατέστη αναγκαία από την θέληση να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα της κάθε αγοράς. Ο στόχος: να κατανοήσουμε τις προσδοκίες των δερματολόγων, φαρμακοποιών και των ασθενών τους, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά από τη μία χώρα στην άλλη, να σεβαστούμε γεωγραφικές, πολιτιστικές και φυσιολογικές διαφορές και να προσαρμοστούμε στις πρακτικές των επαγγελματιών του τομέα της υγείας σε όλο τον κόσμο. Το Εργαστήριο BIODERMA είναι σήμερα παρών σε σχεδόν 100 χώρες, μέσω θυγατρικών, σημεία πώλησης, συνεργατικά ερευνητικά κέντρα, ιδιωτικές και εταιρικές σχέσεις μεταξύ πανεπιστημίων.

2009, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
Τον Νοέμβριο του 2009, το Εργαστήριο BIODERMA πραγματοποίησε την πρώτη κοινωνικά προσανατολισμένη αποστολή στο Βόρειο Βιετνάμ. Από τότε έχει αναλάβει μια σειρά αποστολών στο Βιετνάμ και την Καμπότζη, με τη βοήθεια Γάλλων γιατρών - κυρίως δερματολόγων - και φαρμακοποιών, καθώς και διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ο στόχος: να παρέχει στους τοπικούς πληθυσμούς ιατρική βοήθεια, πόρους και διάφορα υλικά. Όλες αυτές οι ενέργειες αντανακλούν στο πνεύμα που οδηγεί το Εργαστήριο BIODERMA από μέρα σε μέρα και εκφράζουν βαθιά τις ανθρώπινες αξίες που υπερασπίζεται. Γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και επιμερισμό.

2011, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ BIODERMA
Το 2011 δημιουργήθηκε το Ίδρυμα BIODERMA, υπό την αιγίδα του Fondation de France, έχοντας ως βασική αποστολή τη στήριξη της ανάπτυξης της δερματολογίας σε όλο τον κόσμο. Αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα για μια μάρκα που πάντα βασίζονταν στους δερματολόγους για να προχωρήσει προς τα εμπρός. Το Ίδρυμα BIODERMA βοηθάει ενεργά για τη διάδοση της γνώσης της δερματολογίας μεταξύ των γιατρών σε όλο τον κόσμο και την προώθηση της βασικής έρευνας της βιολογίας μέσα από μια ηθική και κοινωνικά υπεύθυνη προσέγγιση. Ένα σύμβολο της δέσμευσης του ιδρύματος της BIODERMA στη δερματολογία, είναι το "Παγκόσμιο ραντεβού της Δερματολογίας", μια μοναδική ετήσια συνάντηση για τους κορυφαίους ειδικούς από όλο τον κόσμο με ανταλλαγές πρώτης τάξεως και μεταφορά τεχνογνωσίας.