ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "KORRES" ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ελληνική χλωρίδα είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο. Αριθμεί πάνω από 6,500 ποικιλίες. Όλες οι φόρμουλές KORRES αναπτύσσονται με βάση τα φυσικά συστατικά. 

H ΚΟΡΡΕΣ συμβάλλει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σχετικά με τον ήλιο και τη γήρανση της επιδερμίδας, στοχεύοντας στην ανακάλυψη των βέλτιστων φυσικών τρόπων προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, την πρώτη μέρα του Μάρτη, φοράμε το γνωστό βραχιολάκι πλεγμένο από άσπρες και κόκκινες κλωστές, για να προστατευτούμε από τον «πρώτο» ήλιο. Ένα έθιμο που πιστεύεται πως έχει τις ρίζες του στα Ελευσίνια Μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας, και το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα αν και η ουσιαστική σημασία του, αυτή της προτασίας από το κάψιμο του ανοιξιάτικου ήλιου, έχει σχεδόν ξεχαστεί.

Ωστόσο πλέον γνωρίζουμε πως  για την προστασία από τον ήλιο, ο μάρτης δεν αρκεί. 

Καινοτομία KORRES

Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, να προάγουμε την έρευνα στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος και να αναδεικνύουμε τα πολύτιμα ελληνικά βότανα μέσα από συνεργασίες με τοπικούς καλλιεργητές και παραγωγή δικών μας φυτικών εκχυλισμάτων υψηλής βιολογικής αξίας. 

Εξελίσσουμε τα προϊόντα μας πάνω σε δύο βασικούς άξονες: στα αποτελέσματα πρωτογενούς και εφαρμοσμένης έρευνας και στις αξίες μας, την αδιάλειπτη δέσμευσή μας να προβάλλουμε τα οφέλη των ελληνικών βοτάνων. Τη δέσμευσή μας να παράγουμε φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας που να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Τη δέσμευσή μας να αποφύγουμε τη χρήση χημικών ουσιών όπως είναι τα mineral oils, οι σιλικόνες, τα parabens και η προπυλενογλυκόλη. Αυτές οι ουσίες αντικαθίστανται από φυσικά συστατικά.

 

  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video

20 Χρόνια ΚΟΡΡΕΣ  - 1996-2016

1973
Πίσω από τον πάγκο του Φαρμακείου της μητέρας του, ξεκινάει το παιχνίδι με τα συστατικά και τα προϊόντα. Σε ηλικία οκτώ ετών ο Γιώργος Κορρές πηγαίνει στις διημερεύσεις του Σαββάτου, τακτοποιεί τα ράφια, βοηθάει στην ετήσια απογραφή. Ένα απόγευμα ανακοινώνει ότι όταν μεγαλώσει θα φτιάχνει κρέμες. Η μητέρα του και οι πωλητές ελβετικής μάρκας καλλυντικών που βρίσκονται στο φαρμακείο, χαμογελούν. 
 

1988
Φοιτητής της Φαρμακευτικής ακόμα ξεκινάει να εργάζεται στο Φαρμακείο Τζιβανίδη, το παλαιότερο Φαρμακείο Ομοιοπαθητικής στην Αθήνα. Εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με τα φυσικά φαρμακευτικά συστατικά, αναπτύσσοντας σκευάσματα από βότανα, φάρμακα φυσικής προέλευσης και στη συνέχεια καλλυντικά προϊόντα. 
 

1992
Δημιουργεί στο φαρμακείο, Εργαστήριο Ομοιοπαθητικής στα πρότυπα εργαστηρίων του εξωτερικού. Με οδηγό την κληρονομιά αυτού του φαρμακείου, τη γνώση και την εμπειρία από τα 3,000 ομοιοπαθητικά σκευάσματα και το πάθος για τη φυσική κατεύθυνση, ξεκινάει να αναπτύσσει φόρμουλες που τις δοκιμάζει στους φίλους του. 
 

1996
Γεννιέται η ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Η φιλοσοφία απλή - χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης και με χαρακτηριστική αισθητική που εμπνέει και «μας κάνει χαρούμενους». Πρώτο προϊόν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο. Πρώτο καλλυντικό και παγκόσμια καινοτομία – η πρώτη φυσική κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης – το Άγριο Τριαντάφυλλο, το οποίο παραμένει best-seller σε όλες τις αγορές, 20 χρόνια μετά.
 

1999
Η πρώτη εξαγωγή ξεκινάει…από ένα φαρμακείο της Κρήτης. Εκεί ανακαλύπτει ένας Αμερικανός τα προϊόντα κατά τη διάρκεια των διακοπών του και ζητάει να τα ‘ταξιδέψει’ εκτός συνόρων. 
 

2000
Η buyer του καταστήματος Harvey Nichols στο Λονδίνο βλέπει τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ στη Νέα Υόρκη και τα ζητά για ένα νεοϊδρυθέν τμήμα με την ονομασία Beyond Beauty που συγκεντρώνει niche brands απ’ όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή αποτελεί το ξεκίνημα για συνεργασία με τα καλύτερα καταστήματα σε Αγγλία και Γαλλία [Selfridges, Harrods, Liberty’s, Bon Marche, Galleries Lafayette]. Σαφώς, δεν είναι μια κίνηση προσχεδιασμένη αλλά καταλήγει σε ένα φαινόμενο ντόμινο, όπου η μια χώρα ‘φέρνει’ την άλλη. 
 

2002
Ανοίγει το πρώτο κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο εξωτερικό, στο κέντρο του Chelsea στο Λονδίνο. Οι Άγγλοι μαθαίνουν να πίνουν ρακόμελο και γεύονται παραδοσιακές μαραθόπιτες φτιαγμένες από τα χέρια της μαμάς Κορρέ. Τα εγκαίνια διακόπτονται στιγμιαία, όταν η ρακή που ζεσταίνεται στο πίσω μέρος του καταστήματος παίρνει φωτιά. Οι καλεσμένοι νομίζουν ότι πρόκειται για happening και χειροκροτούν. 
 

2003
Λανσάρεται το Γιαούρτι Cooling Gel, η δεύτερη παγκόσμια καινοτομία της ΚΟΡΡΕΣ. Εμπνευσμένη από το παραδοσιακό ‘φάρμακο’ της γιαγιάς - γιαούρτι στην πλάτη για το έγκαυμα από τον ήλιο – η συγκεκριμένη καλλυντική φόρμουλα είναι η πρώτη στον κόσμο με βρώσιμο γιαούρτι. Αποτέλεσμα τριετούς ανάπτυξης, το Cooling Gel αποκτά φανατικό κοινό σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί ένα από τα κλασσικά best-seller του φαρμακείου, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1,000 τεμάχια για κάθε ημέρα του καλοκαιριού. Την ίδια χρονιά ξεκινάει και η συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η πρώτη από μια σειρά συνεργασιών με τοπικούς καλλιεργητές, με σκοπό την ανάδειξη των πολύτιμων ελληνικών βοτάνων. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας απονέμει στον Γιώργο Κορρέ το Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας. 
 

2004
Δύο νέα καταστήματα στη Βαρκελώνη και το μεγάλο άνοιγμα στην Αμερική, μέσω του δικτύου Sephora. Μια μικρή ελληνική εταιρεία – cult κατά τους Αμερικανούς – φαίνεται να κερδίζει σταδιακά το κοινό μιας κορεσμένης και απαιτητικής αγοράς. Παράλληλα  το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξεκινάει πρωτογενή έρευνα στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση, μελετώντας την ενδυνάμωση του πρωτεασώματος με φυσικά αντιοξειδωτικά. 
 

2006
Τα ελληνικά βότανα ξεκινούν το επόμενο μεγάλο τους ταξίδι…Ασία - Ιαπωνία και Κίνα, οι πρώτοι σταθμοί. Πίσω στην Ελλάδα, η ομάδα δουλεύει εντατικά σε μία νέα σειρά προϊόντων, Κορρές Nutraceuticals, ανάμεσα στα οποία και η γνωστή μαρμελάδα με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι δια χειρός Παρλιάρου, η οποία βραβεύεται από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας. Την ίδια χρονιά λανσάρεται η σειρά μακιγιάζ Κορρές Χρώμα, βασισμένη στη φιλοσοφία περιποίησης του προσώπου με φυσικά δραστικά, ενώ η εταιρεία καταχωρείται στη λίστα των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη [247η]. 
 

2007
Η χρονιά ξεκινάει με τη μετεγκατάσταση στα Οινόφυτα. Το ταξίδι των ελληνικών βοτάνων συνεχίζεται με το άνοιγμα καταστημάτων σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σανγκάη, Μαδρίτη, Βιέννη, Γενεύη, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απονέμει τιμητική διάκριση στον Γιώργο Κορρέ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία εισάγεται στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ το Νοέμβρη πραγματοποιείται το πρώτο διεθνές συνέδριο φυσικών καλλυντικών στο Παρίσι [Natural Beauty Summit / Cosmetics & Sustainability]. Ο Γιώργος Κορρές ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των διοργανωτών ανοίγει τη μία από τις τρεις μέρες του συνεδρίου. 
 

2008
Η ΚΟΡΡΕΣ λαμβάνει το πρώτο Βραβείο Καινοτομίας – World’s Most Innovative Brand – στα βραβεία ICN [International Cosmetic News] & ΗΒΑ Global Expo. Πρώτο βραβείο και για το flagship κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο Σόχο της Νέας Υόρκης [Retail Renovation Competition 2008]. Η εταιρεία παρουσιάζει τον πίνακα Formula Facts στη συσκευασία των προϊόντων της, επικοινωνώντας με ειλικρίνεια και διαφάνεια το ποσοστό φυσικότητας κάθε φόρμουλας, καθώς επίσης και τα συστατικά που επιλέγονται/αποφεύγονται με τρόπο κατανοητό από όλους. Το τολμηρό – και πρωτόγνωρο για τη βιομηχανία καλλυντικών – βήμα επιβραβεύεται από καταναλωτές, ειδικούς και δημοσιογράφους, ενώ η Sephora Αμερικής χρησιμοποιεί τον πίνακα ΚΟΡΡΕΣ για την αξιολόγηση όλων των εταιρειών φυσικών καλλυντικών που εκπροσωπεί. Το Δεκέμβριο, λανσάρεται το πρώτο άρωμα ΚΟΡΡΕΣ. Ένα άρωμα που εκφράστηκε μέσα από τρεις [3] διαφορετικές συνθέσεις, η κάθε μία από τις οποίες δημιουργήθηκε ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες. Γκρας, Τόκυο, Γενεύη. Κοινός παρονομαστής ο Γιώργος Κορρές σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς παγκοσμίως - ένα διαφορετικό οίκο για κάθε άρωμα. 
 

2009
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της πρωτογενούς έρευνας στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση, η ΚΟΡΡΕΣ παρουσιάζει την τρίτη παγκόσμια καινοτομία της – την πρώτη φυσική σειρά αντιγήρανσης που επιτυγχάνει κλινικά αποτελέσματα καλύτερα των συμβατικών. Η σειρά Κερσετίνη & Βελανιδιά αποτελεί σταθμό για την εταιρεία, ανατρέποντας τη θεωρία που πρεσβεύει ότι μόν&om

Συνήθεις Ερωτήσεις για
Korres

Τι εταιρεία είναι η Korres;

Η Korres είναι μια ελληνική εταιρεία καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα. Η εταιρεία έχει ως ιδιοκτήτες τον Γιώργο και τη Λένα Κορρέ και έχει καταφέρει να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για την προσέγγισή της στη φυσική και οργανική καλλυντική και περιποίηση του δέρματος.

Οι πρώτες σειρές προϊόντων της Korres περιλάμβαναν φυσικά συστατικά που βασίζονταν στα ελληνικά βότανα και τα ελληνικά φυτά. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της για τη φροντίδα του δέρματος, τα μαλλιά και το σώμα, προσφέροντας προϊόντα για διάφορους τύπους δέρματος και διάφορες ανάγκες.

Η φιλοσοφία της Korres είναι να χρησιμοποιεί φυσικά και οργανικά συστατικά, να αποφεύγει βλαβερά χημικά συστατικά, και να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρουν οφέλη για το δέρμα και την ομορφιά χωρίς να προκαλούν ζημιά.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα Korres;

Η Korres προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τη φροντίδα του δέρματος, των μαλλιών, του σώματος και της ομορφιάς. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά εδώ είναι μερικά από τα δημοφιλή προϊόντα της Korres:

Tα προϊόντα και τα καλλυντικά Korres είναι δερματολογικά ελεγμένα;

Ναι, τα προϊόντα της Korres υποβάλλονται σε δερματολογικούς ελέγχους πριν δοθούν στην αγορά. Η Korres έχει αφιερώσει σημαντική προσοχή στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της, και γι' αυτό τα υποβάλλει σε αυστηρούς δερματολογικούς ελέγχους και κλινικές δοκιμές πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Υπάρχουν Korres προϊόντα κατάλληλα για παιδιά;

Ναι, υπάρχουν σειρές Korres κατάλληλες για παιδιά αλλά και βρέφη. Δείτε ΕΔΩ όλη τη σειρά βρεφικής περιποίησης Korres, στο online φαρμακείο μας.

Τα προϊόντα Korres είναι cruelty-free;

Ναι, τα προϊόντα της Korres είναι cruelty-free. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή της να μην δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα, και δεν χρησιμοποιεί ζωικά συστατικά στα προϊόντα της. Αυτό σημαίνει ότι η Korres ακολουθεί την πολιτική της όσον αφορά την ανθρωπιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη και δοκιμή των προϊόντων της.

Θα βρω στην εταιρεία Korres αρώματα ανδρικά και γυναικεία;

Η εταιρία Korres έχει ανδρική και γυναικεία σειρά αρωμάτων σε διάφορες μεθυστικές συνθέσεις. Κάθε αρωματική σύνθεση έχει τις δικές της χαρακτηριστικές νότες και αρώματα, που καλύπτουν διάφορες προτιμήσεις. Αναζητώντας στη σειρά των αρωμάτων της Korres, μπορείτε να βρείτε τόσο γυναικεία όσο και ανδρικά αρώματα που ανταποκρίνονται στο στυλ και τις προτιμήσεις σας.

Τι είναι το Korres Greek Yoghurt;

Η εταιρία Korres, αποτελεί την πρώτη εταιρία παγκοσμίως, η οποία λάνσαρε προϊόντα ομορφιάς με πραγματικό, βρώσιμο γιαούρτι. Η συγκεκριμένη ενέργεια χρονολογείται πίσω, στο 2003, με τη σειρά Korres Greek Yoghurt να αποτελεί μια ξεχωριστή σειρά περιποίησης!

Η σειρά Korres Greek Yoghurt είναι μια ολοκληρωμένη σειρά θρέψης, ενυδάτωσης και αποκατάστασης της επιδερμίδας του προσώπου. Στη σειρά, περιλαμβάνονται Korres κρέμες προσώπου, Korres Greek Yoghurt gel cream για τα μάτια, όπως και Korres μάσκες προσώπου με πολλαπλές δράσεις για το πρόσωπο.

Είναι τα προϊόντα Korres κατάλληλα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες;

Ορισμένα προϊόντα Korres είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα, όπως προϊόντα αντηλιακής προστασίας ή η σειρά Greek Yoghurt. Ωστόσο, καθώς οι αντιδράσεις του δέρματος διαφέρουν από άτομο σε άτομο, είναι σημαντικό να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος και να διεξάγετε έναν δερματολογικό έλεγχο πριν από τη χρήση νέων προϊόντων, ειδικά αν έχετε προβλήματα με το ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες.

Ποια Korres βαφή μαλλιών μπορώ να χρησιμοποιήσω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όπως και με κάθε βαφή μαλλιών, έτσι και με τις βαφές Korres, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν.

Τα αντηλιακά Korres έχουν πακέτα προσφοράς;

Στο online φαρμακείο του Pharm24.gr μπορείτε να ανακαλύψτε αντηλιακά Korres σε πακέτα προσφοράς. Μπορείτε να βρείτε πακέτα προσφοράς Korres με συνδυασμό αντηλιακού και shower gel, όπως το Korres Πακέτο Προσφοράς Cucumber Hyaluronic Sunscreen Splash Spf30, 150ml & Cucumber Bamboo Shower Gel ή αντηλιακό και κρέμα καθαρισμού με το Korres Πακέτο Προσφοράς Yoghurt Hydrate your Skin Sunscreen Face Cream Gel Spf30, & Nourishing Probiotic Gel-Cream 20ml & Foaming Cream Cleanser 20ml & Νεσεσέρ.