Συμπληρώματα Διατροφής

Δείτε όλα τα προϊόντα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

TOP ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συνήθεις Ερωτήσεις για
Συμπληρώματα Διατροφής

Τι είναι τα συμπληρώματα διατροφής;

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα που προορίζονται να στηρίξουν τη διατροφή με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, βότανα. Τα συμπληρώματα διατροφής στηρίζουν διάφορες ανάγκες του οργανισμού, όπως το ανοσοποιητικό, το πεπτικό σύστημα, το καρδιαγγειακό, κλπ. Έρχονται σε διάφορες μορφές όπως κάψουλες, δισκία, σκόνη ή υγρή μορφή.

Γιατί μπορεί να χρειαστώ συμπληρώματα διατροφής;

Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των διατροφικών κενών, την υποστήριξη συγκεκριμένων στόχων υγείας ή την αντιμετώπιση ελλείψεων σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Μερικοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τη συνολική ευεξία, να διαχειριστούν ορισμένες καταστάσεις υγείας ή να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση. Ορισμένες από τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα συμπληρώματα διατροφής, είναι:

  • Ανοσοποιητικό 
  • Καρδιαγγειακό 
  • Πεπτικό
  • Νύχια, μαλλιά, δέρμα
  • Αθλητικές επιδόσεις
  • Προβλήματα ύπνου
  • Αποτοξίνωση
  • Αδυνάτισμα

Είναι ασφαλή τα συμπληρώματα διατροφής;

Όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες ιατρού και προμηθευτή, τα συμπληρώματα διατροφής είναι ασφαλή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε αξιόπιστες μάρκες, να ακολουθείτε τις συνιστώμενες δοσολογίες και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο συμπλήρωμα, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες παθήσεις ή παίρνετε φάρμακα.

Πρέπει να έχω ιατρική συνταγή για να πάρω συμπληρώματα διατροφής από το φαρμακείο;

Τα συμπληρώματα διατροφής διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει διάθεσή τους με συμβουλή ή προτροπή ιατρού. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας προτού λάβετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Τι είδη συμπληρωμάτων διατροφής είναι διαθέσιμα στο online φαρμακείο σας;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμπληρωμάτων διατροφής που θα βρείτε στο online φαρμακείο Pharm24 και αφορούν:

Μπορώ να παίρνω πολλά συμπληρώματα διατροφής ταυτόχρονα;

Μπορείτε να λαμβάνετε πολλά συμπληρώματα διατροφής ταυτόχρονα, αλλά είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί σχετικά με πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ συμπληρωμάτων ή με φάρμακα.

Πώς επιλέγω το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής για τις ανάγκες μου;

Η επιλογή του σωστού συμπληρώματος διατροφής εξαρτάται από τους συγκεκριμένους στόχους και τις διατροφικές σας ανάγκες. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Παρακάτω σας προτείνουμε βιταμίνες για τη στήριξη ορισμένων αναγκών του οργανισμού:

  • Για στήριξη του ανοσοποιητικού: Solgar Vitamin C
  • Για καλή υγεία νευρικού συστήματος: Uni-Pharma B12 Fix 
  • Για την καλή υγεία των μαλλιών: Priorin Extra
  • Για αποτοξίνωση: Lamberts Milk Thistle

Μπορώ να πάρω όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι από το φαγητό ή χρειάζομαι και συμπληρώματα;

Ιδανικά, μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Ωστόσο, οι μεμονωμένες διατροφικές συνήθειες, ο τρόπος ζωής και οι συγκεκριμένες συνθήκες υγείας μπορεί να απαιτούν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Επιπλέον, ορισμένες βιταμίνες (π.χ. Βιταμίνη D3) δε βρίσκονται εύκολα ή καθόλου σε τροφές, οπότε η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής αποτελεί την ιδανική λύση.

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι κατάλληλα για παιδιά και εγκύους;

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά και έγκυες γυναίκες (π.χ. συμπλήρωμα φολικού οξέος). Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα διατροφής για παιδιά ή για την εγκυμοσύνη, καθώς η δοσολογία και η επιλογή των συμπληρωμάτων μπορεί να διαφέρουν.

Μπορώ να πάρω συμπληρώματα διατροφής με άδειο στομάχι;

Ορισμένα συμπληρώματα είναι καλύτερα να λαμβάνονται με τροφή (π.χ. βιταμίνες Α, D και Κ), για να ενισχυθεί η απορρόφηση και να μειωθεί ο κίνδυνος πεπτικών προβλημάτων. Άλλα, κάποια συγκεκριμένα αμινοξέα ή βιταμίνες, μπορούν να ληφθούν με άδειο στομάχι. Ακολουθήστε τις συνιστώμενες οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος για σίγουρα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες των συμπληρωμάτων διατροφής;

Ενώ πολλά συμπληρώματα είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, ορισμένα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες ή να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πεπτικά προβλήματα, πονοκεφάλους ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Τι θα πάθω αν πάρω υπερβολική δόση συμπληρωμάτων διατροφής;

Η υπερβολική δόση ορισμένων βιταμινών και μετάλλων, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Ακολουθήστε τις συνιστώμενες δόσεις και αποφύγετε την υπέρβαση των καθορισμένων ανώτερων επιπέδων πρόσληψης, ειδικά με λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως A, D, E και K.