Nature\'s Plus Lecithin Granules Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους 340 gr
-33%

Nature's Plus Lecithin Granules Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους 340 gr

Κωδικός 036547
Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)
Mόνο 3 προϊόντα είναι διαθέσιμα!

  Κάντε μία ερώτηση για το προϊόν

Nature's Plus Lecithin Granules Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους 340 gr Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους, Βοηθά στη Διατήρηση του Σωματικού Βάρους, Ελέγχει τη Χοληστερόλη & Προάγει την Καρδιαγγειακή Υγεία. Περιγραφή: Φυσική λεκιθίνη σόγια...  Διαβάστε περισσότερα

34,12€  22,86€
κέρδισε 114 πόντους 
i
Συγκεντρώστε πόντους, ανεβείτε βαθμίδες και απολαύστε αποκλειστικά προνόμια!
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ
BARDCODE: 097467042100

Nature's Plus Lecithin Granules Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους 340 gr

Φυσική Λεκιθίνη Σόγιας σε Κόκκους, Βοηθά στη Διατήρηση του Σωματικού Βάρους, Ελέγχει τη Χοληστερόλη & Προάγει την Καρδιαγγειακή Υγεία.

Περιγραφή: Φυσική λεκιθίνη σόγιας σε κόκκους, με περιεκτικότητα 95-98% σε φωσφατίδια και σε 33% πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχει επίσης αξιόλογες ποσότητες πολύτιμων συστατικών, όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Ε. Τα συστατικά αυτά δεν είναι πρόσθετα, αλλά προέρχονται από τη σόγια, και δεν χάθηκαν κατά τη διαδικασία εξαγωγής, λόγω της προηγμένης τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε. Δεν περιέχει λάδι.

 

ΙΔΙOΤΗΤΕΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ

Η λεκιθίνη, όπως κυκλοφορεί στο εμπόριο, είναι κυρίως μείγμα λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ενωμένα με φωσφόρο και, ενδεχομένως, με άλλες ουσίες. Το μείγμα ονομάζεται φωσφολιπίδια ή φωσφατίδια.

Στο μείγμα αυτό κυριαρχεί η φωσφατιδυλική χολίνη, η οποία αποτελείται κατά 15%, περίπου, από χολίνη. Έτσι, οι ιδιότητες της χολίνης είναι σε σημαντικό βαθμό και ιδιότητες της λεκιθίνης, και αντίστροφα.

Η λεκιθίνη που είναι σε υγρή μορφή ή σε κάψουλες περιέχει μεγάλο ποσοστό λαδιού (κατά κανόνα σογιέλαιο). Η λεκιθίνη σε κόκκους περιέχει πολύ λιγότερο ή καθόλου λάδι. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό του λαδιού και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των φωσφατιδίων, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της λεκιθίνης.

Η λεκιθίνη αποτελεί δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, αυξάνοντας τη ρευστότητά τους και συμμετέχοντας στη διαδικασία επιδιόρθωσης των βλαβών τους.

Από τα παραπάνω φαίνεται ο σπουδαίος ρόλος της λεκιθίνης στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως ηπατοπάθειες, καρκίνος, νευρολογικές παθήσεις, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω -και όχι μόνο- ασθένειες έχουν, συχνά, σχέση με τη μειωμένη ρευστότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τους αναποτελεσματικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών τους.

 

ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Η λεκιθίνη ασκεί ευεργετική επίδραση στο συκώτι και το προστατεύει από παθήσεις διάφορων αιτιολογιών και από τη βλαπτική επίδραση τοξικών ουσιών.

Αν και οι ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες της λεκιθίνης οφείλονται κυρίως στη χολίνη που περιέχει, εν τούτοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χολίνη της λεκιθίνης (φωσφατιδυλική χολίνη) απορροφάται καλύτερα, γίνεται καλύτερα ανεκτή και φαίνεται ότι έχει καλύτερα ηπατοπροστατευτικά αποτελέσματα από την απλή χολίνη.

Σε δύο μελέτες που έγιναν με πειραματόζωα (βαβουίνοι), των οποίων το διαιτολόγιο περιλάμβανε άφθονο αλκοόλ, για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρέθηκε ότι οι περισσότεροι βαβουίνοι που λάμβαναν και λεκιθίνη μαζί με το διαιτολόγιό τους δεν ανέπτυξαν κίρρωση ή ινωμάτωση του ήπατος, ενώ το αντίθετο συνέβη με τους βαβουίνους που δεν έλαβαν λεκιθίνη.

Σε κλινική μελέτη με ασθενείς από ηπατίτιδα Α και Β, στους οποίους δόθηκαν 1800 mg φωσφατιδυλικής χολίνης ημερησίως, τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, ως προς την ταχύτητα αποκατάστασης των ηπατικών λειτουργιών και τον αριθμό των υποτροπιασμών.

Άλλη διπλή-τυφλή κλινική μελέτη με πάσχοντες από χρόνια ενεργό ηπατίτιδα C, στους οποίους χορηγήθηκαν 3.000 mg φωσφατιδυλικής χολίνης ημερησίως, έδειξε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της νόσου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ολική εξαφάνιση των παθολογικών ιστολογικών ευρημάτων.

 

ΚΑΡΔΙOΠΑΘΕΙΕΣ

Η λεκιθίνη ανήκει στις ουσίες που ονομάζονται γαλακτωματοποιητές, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να κρατά διαλυμένα τα λίπη μέσα στο νερό, υπό μορφή λεπτών σταγονιδίων (γαλακτώματα).

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο στην πέψη των λιπών, όσο και στη διατήρηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων του αίματος σε ρευστή μορφή, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να προσκολληθούν στα τοιχώματα των αρτηριών.

Άλλη ευεργετική επίδραση της λεκιθίνης στο καρδιαγγειακό σύστημα οφείλεται στην ιδιότητά της να μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL) και να αυξάνει την καλή χοληστερίνη (HDL). Έτσι, αν θέλουμε να εκτιμήσουμε την ευεργετική της επίδραση πάνω στο σύστημα, θα πρέπει να εξετάσουμε τη βελτίωση της αναλογίας HDL/LDL, και όχι απλώς τη μείωση της LDL, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ασήμαντη.

Η λεκιθίνη βοηθάει, επίσης, στη διατήρηση της καρνιτίνης του αίματος σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ ουσιώδους σημασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

 

ΚΑΚΗ ΜΝΗΜΗ / ALZHEIMER

Yγιή άτομα με ασθενή μνήμη φαίνεται ότι μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη τους με λεκιθίνη, σύμφωνα με εμπειρικές παρατηρήσεις και με μια κλινική μελέτη με υγιείς ενήλικες που παρουσίαζαν φτωχή μνήμη (Sitaram N et al, Science, July 1978, 201:274-76).

Όσον αφορά τους πάσχοντες από Alzheimer, δεν έχουν εξαχθεί, μέχρι στιγμής, οριστικά αποτελέσματα, λόγω του περιορισμένου αριθμού μελετών και των αντικρουόμενων αποτελεσμάτων που αυτές έχουν δώσει.

Πάντως, από θεωρητική άποψη, φαίνεται εύλογη η ευεργετική επίδραση της λεκιθίνης (ή της χολίνης) στους πάσχοντες από Alzheimer, δεδομένου ότι οι ασθενείς αυτοί έχουν μειωμένη ικανότητα να συνθέσουν ή/και να χρησιμοποιήσουν την ακετυλoχολίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που χρειάζεται τη χολίνη για να παραχθεί.

OΨΙΜΗ ΔΥΣΚΙΝΗΣΙΑ

Η όψιμη δυσκινησία (tardive dyskinesia) χαρακτηρίζεται από ακούσιες μυικές κινήσεις του προσώπου και είναι μια αρκετά συχνή παρενέργεια των αντιψυχωτικών φαρμάκων. Η χορήγηση χολίνης ή λεκιθίνης μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% τη μυική υπερκινητικότητα σε άτομα που υποφέρουν από την πάθηση, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.


Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο μας στις: 2020-08-04 14:12:43. Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-20 04:30:10

Συνήθης χρήση: Μία ή δύο κουταλιές σούπας την ημέρα σκέτη ή με τα δημητριακά, το φαγητό κ.λπ. Μην χρησιμοποιείτε υψηλές θερμοκρασίες, για αποφυγή καταστροφής χρήσιμων συστατικών.

 

 1. Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα με ΕΛΤΑ Courier, Speedex ή ACS Courier.
 2. Τα έξοδα αποστολής (μεταφορικά) διαμορφώνονται ως εξής:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 19€ έως 4kg για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 25€ έως 4kg για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 2,5€*. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!

  *Εξαιρούνται οι αποστολές με ACS Courier

 3. Με την μέθοδο της αντικαταβολής σας αποστέλλουμε τα προϊόντα μέσω κάποιας συνεργαζόμενης εταιρείας courier και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής. Η υπηρεσία της αντικαταβολής ενδέχεται να χρεώνεται, ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας σας και την βαθμίδα μέλους του Club του Pharm24.gr που ανήκετε. Η εγγραφή στο Club είναι δωρεάν!, δείτε αναλυτικά τα προνόμια του ΕΔΩ. Η υπηρεσία της αντικαταβολής χρεώνεται με:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 29€ για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 35€ για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 79€ για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 99€ για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 1,9€. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!
 4. Για αποστολές άνω των 4kg υπάρχει μία επιπλέον επιβάρυνση 0,9€ ανά κιλό ανεξάρτητα από το ύψος της παραγγελίας. Για παράδειγμα αν η παραγγελία σας ζυγίζει 4,5kg η επιβάρυνση είναι 0,9€, αν ζυγίζει 6,5kg η επιβάρυνση είναι 2,7€ κλπ.
 5. Η εξόφληση της παραγγελίας σας πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με αντικαταβολή (μετρητοίς) κατά την παράδοση, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα ή με Paypal.
 6. Οι παραγγελίες που γίνονται μέχρι τις 14:00 αποστέλλονται αυθημερόν, εφόσον για όλα τα προϊόντα η κατάσταση διαθεσιμότητας τους είναι: "Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)". Μπορείτε να δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε προϊόντος στην σελίδα περιγραφής του.
 7. Αν έχετε κάποια προτίμηση σχετικά με την εταιρία courier με την οποία θέλετε να παραλάβετε (ΕΛΤΑ Courier και η Speedex), μπορείτε να το αναφέρετε στα σχόλια της παραγγελίας σας.
 8. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική αποστολών και επιστροφών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να μας καλέσετε στο 210 300 6842.

Κριτικές

0.0
0 Κριτικές
0
0
0
0
0
Παρακαλώ κάντε σύνδεση ή έγγραφή για να δημοσιεύεσετε την κριτική σας

Έχετε κάποια ερώτηση;