Natures Plus Phosphatidyl Serine DMAE Complex Φόρμουλα για τη Βελτίωση των Εγκεφαλικών Λειτουργιών 60caps
-35%

Natures Plus Phosphatidyl Serine DMAE Complex Φόρμουλα για τη Βελτίωση των Εγκεφαλικών Λειτουργιών 60caps

Κωδικός 036567
Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)
Mόνο 2 προϊόντα είναι διαθέσιμα!

  Κάντε μία ερώτηση για το προϊόν

Natures Plus Phosphatidyl Serine DMAE Complex Φόρμουλα για τη Βελτίωση των Εγκεφαλικών Λειτουργιών 60 vcaps Ειδική φόρμουλα για τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών με φυσικές ουσίες που είναι συστατικά των νευρικών κυττάρων ή μετέχουν στην δια...  Διαβάστε περισσότερα

76,50€  49,72€
Με αυτό το προϊόν, κερδίζετε δωρεάν μεταφορικά
Κερδίστε 249 πόντους 
i
Συγκεντρώστε πόντους, ανεβείτε βαθμίδες και απολαύστε αποκλειστικά προνόμια!
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ
BARCODE: 097467051805
Δείτε επίσης προϊόντα στις κατηγορίες:
Μνήμη - Εγκέφαλος, Βιταμίνες Κατάλληλες για Vegetarian

Natures Plus Phosphatidyl Serine DMAE Complex Φόρμουλα για τη Βελτίωση των Εγκεφαλικών Λειτουργιών 60 vcaps

Ειδική φόρμουλα για τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών με φυσικές ουσίες που είναι συστατικά των νευρικών κυττάρων ή μετέχουν στην διαδικασία παραγωγής ορισμένων νευροδιαβιβαστών: Phosphatidylserine, DMAE (2-dimethylami-noethanol) και ενεργοποιημένα φωσφατίδια σόγιας (Phosphatidylcholine, Cephalin, Phosphoinositides, Glycosphingolipids).

ΙΔΙOΤΗΤΕΣ ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΗΣ ΣΕΡΙΝΗΣ (ΦΣ)

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από άρθρο στον αμερικανικό τύπο (Ιαν. 1996) του γνωστού ερευνητή και διατροφικού συμβούλου Dr Parris Kidd. Το δικαίωμα χρήσης του άρθρου μας παραχωρήθηκε από την Natural Organics.

Η φωσφατιδυλική σερίνη (στο εξής: ΦΣ) φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων. Κλινικές μελέτες ήδη από το 1970 δείχνουν ότι η ΦΣ ενδέχεται να βοηθάει στη διατήρηση ή βελτίωση γνωστικών λειτουργιών, όπως η μνήμη και η μάθηση, ιδίως στους ενήλικες.

Εικοσιπέντε μελέτες έχουν γίνει σε Η.Π.Α. και Ευρώπη σχετικά με τη χρήση της ΦΣ σαν διαιτητικό συμπλήρωμα. Δώδεκα από τις μελέτες ήτανε διπλές-τυφλές, δηλαδή ούτε ο ασθενής, ούτε ο γιατρός γνώριζαν εάν δινόταν πραγματικό φάρμακο ή placebo (ψεύτικο φάρμακο). Oι περισσότερες από τις μελέτες περιλάμβαναν άτομα με μετρήσιμες απώλειες ως προς τη μνήμη, την κρίση, την αφηρημένη σκέψη και άλλες ανώτερες νοητικές λειτουργίες. Πολλοί υπέφεραν από αλλοίωση προσωπικότητας και συμπεριφοράς.

Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι στα ενήλικα άτομα η ΦΣ μπορεί αναμφισβήτητα να βοηθήσει στη διατήρηση της ικανότητας γνώσης, συγκέντρωσης και άλλων νοητικών λειτουργιών.

Το 1991 ο Δρ. T. H. Crook, κλινικός γιατρός στα Memory Assesment Clinics, Βηθεσδά, ΗΠΑ, μελέτησε 149 άτομα ηλικίας από 50 έως 75 ετών. Oι ασθενείς έλαβαν 300 mg ΦΣ την ημέρα ή placebo σε μια διπλή-τυφλή μελέτη. Περισσότερο ωφελημένη από τη ΦΣ αναδείχθηκε μια ομάδα 57 ατόμων που είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα μνήμης. Μετά από 12 εβδομάδες τα άτομα αυτά παρουσίασαν σημαντική βελτίωση ως προς την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να θυμούνται ονόματα και πρόσωπα, αριθμούς τηλεφώνου και κείμενα, καθώς και αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία. Η ίδια βελτίωση παρατηρήθηκε και με την ικανότητα συγκέντρωσης. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της ΦΣ παρέμειναν τουλάχιστον για 4 εβδομάδες μετά τη διακοπή της χορήγησής της. Η ΦΣ γύρισε πίσω την ηλικία των ατόμων κατά 12 περίπου χρόνια, σχετικά με την ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα και ονόματα.

Άλλες μελέτες του δόκτορα Crook κατά τον επόμενο χρόνο επιβεβαίωσαν τα προηγούμενα ευρήματα, δείχνοντας, μάλιστα, ότι εκείνοι που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη βελτίωση με την ΦΣ ήταν εκείνοι που είχαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Το 1993 ο Cenacchi και η ομάδα του έκαναν μια μεγάλη διπλή-τυφλή μελέτη τυχαίου δείγματος με 125 άτομα ηλικίας 65 - 93 ετών, τα οποία προέρχονταν από 23 ιδρύματα της Β. Ιταλίας. Όλα τα άτομα υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρή πτώση των γνωσιoληπτικών τους ικανοτήτων.

Μετά από χορήγηση ΦΣ επί 6 μήνες η μνήμη τους και η μαθησιακή τους ικανότητα βελτιώθηκε σημαντικά. Επιπλέον βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις τους σε τυποποιημένα τεστ για συμπεριφορά παραίτησης από τη ζωή και απάθεια. Oι ερευνητές στη μελέτη τους καταλήγουν: “Oι παραπάνω παρατηρήσεις είναι αξιοσημείωτες επειδή [...] ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που έλαβαν μέρος [...] αντιπροσωπεύει το γηριατρικό πληθυσμό που απαντάται συνήθως στην κλινική πρακτική”.

O Delwaide και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης μελέτησαν νοσοκομιακούς ασθενείς με ήπια έως μέτρια απώλεια μνήμης και γνωσιοληπτικής ικανότητας. Oι ασθενείς βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους σε τυποποιημένα τεστ νευροψυχολογικής αξιολόγησης μετά από λήψη ΦΣ για 6 εβδομάδες.

O Palmieri στην Ιταλία έδωσε ΦΣ σε 87 ασθενείς με μέτρια πτώση των γνωσιοληπτικών τους ικανοτήτων. Όπως γράφει: “η ΦΣ φαίνεται να επενεργεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα: το ένα έχει σχέση με τη γνώση που αποκτάται μέσω της εγρήγορσης, της προσοχής και της κοντινής μνήμης, και το άλλο με πλευρές της συμπεριφοράς, όπως η απάθεια, η απόσυρση και η καθημερινή ζωή”.

Oι κλινικοί γιατροί παρατήρησαν και άλλα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χορήγηση ΦΣ. Για παράδειγμα, μειώθηκε η παραγωγή ορμονών του στρες σε νέους άντρες που γυμνάζονταν σκληρά. Επιπλέον, παρατηρήθηκε βελτίωση σε άτομα με ανεπάρκεια ντοπαμίνης, σε ηλικιωμένες γυναίκες με ανωμαλίες συμπεριφοράς, σε γυναίκες με εμφανείς ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες και σε ηλικιωμένους άνδρες με διαταραχές στους ημεροκυκλικούς ρυθμούς (κιρκαδιανοί ρυθμοί).

Άλλες μελέτες με χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων (EEG) από τον G. Rosadini το 1991 και τον R. Engel το 1992 έδειξαν ότι η ΦΣ βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ μελέτες από τον D. Heiss το 1993 με χρήση ποζιτρονικών τομογράφων (PET) έδειξαν ότι η ΦΣ ενεργοποιούσε τις εγκεφαλικές λειτουργίες σε άτομα με εγκεφαλικά προβλήματα που έλαβαν μέρος σε σχετικά τεστ.

Τέλος, πολυάριθμες πειραματικές μελέτες σε ζώα επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών που έγιναν σε ανθρώπους.

Πως λειτουργεί η φωσφατιδυλική σερίνη;

Όταν η ΦΣ λαμβάνεται στοματικά απορροφάται γρήγορα, και επίσης γρήγορα φθάνει στον εγκέφαλο. Εκεί φαίνεται ότι δρα αποκλειστικά στις κυτταρικές μεμβράνες. Ως γνωστόν τα νευρικά κύτταρα εξαρτώνται από τις μεμβράνες τους για να φέρουν εις πέρας τις εξειδικευμένες λειτουργίες τους.

Oι μεμβράνες των νευρικών κυττάρων είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ΦΣ. Η ΦΣ βοηθάει στην ενεργοποίηση και ρύθμιση των πρωτεϊνών, οι οποίες παίζουν σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία, τη μετάδοση και τη λήψη των νευρικών ερεθισμάτων.

 

Ασφάλεια χρήσης.

Μελέτες πάνω στην ασφάλεια και τοξικότητα έχουνε δείξει ότι η ΦΣ είναι ασφαλής. O B. Cenacchi, μετά το τέλος της μεγάλης κλινικής του μελέτης, σχολίασε ότι η ΦΣ έχει μια αξιοσημείωτη έλλειψη παρενεργειών.

Η συμπυκνωμένη ΦΣ προέρχεται από φωσφολιπίδια σόγιας, τα οποία έχουν μια μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στα συμπληρώματα διατροφής.

 

Φωσφατιδυλική σερίνη και αθλητισµός.

Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση ευεργετεί ολόκληρο το σώμα, ιδίως δε την καρδιά και το μυικό σύστημα, ενώ, εξάλλου, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, βοηθά στη διάτηρηση ενός λεπτού σώματος.

Εν τούτοις, όταν οι ασκήσεις είναι πολύ σκληρές και γίνονται πολύ συχνά, όπως συχνά συμβαίνει σε επαγγελματίες αθλητές, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι δυσμενή, τόσο για την υγεία, όσο και για τις αθλητικές επιδόσεις.

Αυτό συμβαίνει λόγω υπερέκκρισης μιας στεροειδούς καταβολικής ορμόνης, της κορτιζόλης (υδροκορτιζόνης) που συντίθεται στα επινεφρίδια, και η οποία, όταν παράγεται σε υπερβολικές ποσότητες, προκαλεί εξασθένηση των μυών, μεγαλύτερες πιθανότητες ατυχημάτων και μεγαλύτερους χρόνους ανάνηψης μετά από προπονήσεις, αγώνες ή τραυματισμούς.

Διπλή-τυφλή μελέτη που έγινε με σκληρά προπονούμενους αρσιβαρίστες έδειξε ότι η ΦΣ μείωσε τα επίπεδα κορτιζόλης κατά 20%, ενώ οι αθλητές παρουσίασαν λιγότερους πόνους και εντονότερο αίσθημα ευεξίας.

 

ΙΔΙOΤΗΤΕΣ DMAE

Το DMAE (2 - dimethylaminoethanol) είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο έχει τη φήμη ότι ενισχύει τη μνήμη και βελτιώνει τη διάθεση. Η ενίσχυση της μνήμης οφείλεται στην υποτιθέμενη αύξηση των επιπέδων της ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο.

Κλινικές μελέτες με υγιή άτομα δεν υπάρχουν, ενώ μελέτες με πάσχοντες από Alzheimer έδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Πάντως στους ασθενείς αυτούς φαίνεται ότι το DMAE δίνει καλύτερα αποτελέσματα ως προς τη βελτίωση της συμπεριφοράς και της διάθεσης, παρά ως προς τη βελτίωση της μνήμης.

 

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΠΡOΦΥΛΑΞΕΙΣ

Το DMAE θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με ιστορικό επιληψίας ή σπασμών. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει πολύ ζωηρά όνειρα.

 


Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο μας στις: 2020-08-05 10:37:16. Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-11 03:49:17

Συνήθης δοσολογία: Δύο κάψουλες την ημέρα.

Αθλητές: 3-4 κάψουλες την ημέρα για δύο εβδομάδες, πριν από σκληρή προπόνηση ή αγώνα.

 1. Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα με ΕΛΤΑ Courier, Speedex ή ACS Courier.
 2. Τα έξοδα αποστολής (μεταφορικά) διαμορφώνονται ως εξής:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 19€ έως 4kg για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 25€ έως 4kg για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 2,5€*. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!

  *Εξαιρούνται οι αποστολές με ACS Courier

 3. Με την μέθοδο της αντικαταβολής σας αποστέλλουμε τα προϊόντα μέσω κάποιας συνεργαζόμενης εταιρείας courier και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής. Η υπηρεσία της αντικαταβολής ενδέχεται να χρεώνεται, ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας σας και την βαθμίδα μέλους του Club του Pharm24.gr που ανήκετε. Η εγγραφή στο Club είναι δωρεάν!, δείτε αναλυτικά τα προνόμια του ΕΔΩ. Η υπηρεσία της αντικαταβολής χρεώνεται με:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 29€ για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 35€ για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 79€ για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 99€ για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 1,9€. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!
 4. Για αποστολές άνω των 4kg υπάρχει μία επιπλέον επιβάρυνση 0,9€ ανά κιλό ανεξάρτητα από το ύψος της παραγγελίας. Για παράδειγμα αν η παραγγελία σας ζυγίζει 4,5kg η επιβάρυνση είναι 0,9€, αν ζυγίζει 6,5kg η επιβάρυνση είναι 2,7€ κλπ.
 5. Η εξόφληση της παραγγελίας σας πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με αντικαταβολή (μετρητοίς) κατά την παράδοση, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα ή με Paypal.
 6. Οι παραγγελίες που γίνονται μέχρι τις 14:00 αποστέλλονται αυθημερόν, εφόσον για όλα τα προϊόντα η κατάσταση διαθεσιμότητας τους είναι: "Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)". Μπορείτε να δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε προϊόντος στην σελίδα περιγραφής του.
 7. Αν έχετε κάποια προτίμηση σχετικά με την εταιρία courier με την οποία θέλετε να παραλάβετε (ΕΛΤΑ Courier και η Speedex), μπορείτε να το αναφέρετε στα σχόλια της παραγγελίας σας.
 8. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική αποστολών και επιστροφών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να μας καλέσετε στο 210 300 6842.

Κριτικές

0.0
0 Κριτικές
0
0
0
0
0
Παρακαλώ κάντε σύνδεση ή έγγραφή για να δημοσιεύεσετε την κριτική σας

Έχετε κάποια ερώτηση;