Ακράτεια - Κατάκλιση

Δείτε όλα τα προϊόντα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΚΡΑΤΕΙΑ - ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ

Η ακράτεια ούρων είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, κυρίως των ηλικιωμένων ατόμων. Παρόλα αυτά μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Αν και η ακράτεια ούρων είναι συχνό σύμπτωμα, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα ερευνών, αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα σύμπτωμα ταμπού, κυρίως αν εμφανιστεί σε πιο νεαρή ηλικία.

Συχνές Ερωτήσεις για την Ακράτεια

Τι είναι η ακράτεια;

Η ακράτεια ούρων ορίζεται ως η αδυναμία συγκράτησης των ούρων, με αποτέλεσμα διαρροές ή ατυχήματα της ουροδόχου κύστης. Η ακράτεια ούρων μπορεί να είναι από ήπια έως μέτρια ή βαριά και είναι συχνότερο πρόβλημα των ηλικιωμένων, όμως παρατηρείται και σε νεότερους ανθρώπους.

 

Ποια είναι τα βασικά είδη ακράτειας ούρων;

  • Πιεστική ακράτεια ούρων
  • Επείγουσα ακράτεια ούρων
  • Μεικτή ακράτεια ούρων
  • Υπερχείλιση ακράτεια ούρων
  • Νευρολογική διαταραχή κύστης
  • Λειτουργική ακράτεια ούρων
  • Διαβροχή μετά το τέλος της ούρησης

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το κάθε είδος ακράτειας και τα χαρακτηριστικά του.

 

Θεραπεύεται η ακράτεια ούρων;

Σε πολλές περιπτώσεις η ακράτεια ούρων μπορεί να περιοριστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν κάποια φαρμακευτική αγωγή ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και φυσικά τα αίτια της ακράτειας ούρων παίζουν ρόλο στο αν το σύμπτωμα θα εξαφανιστεί εντελώς ή όχι. Σε κάθε περίπτωση μιλήστε με το γιατρό σας και βρείτε μαζί τη θεραπεία που σας ταιριάζει. 

 

Υπάρχει περίπτωση η ακράτεια ούρων να εμφανιστεί και να εξαφανιστεί μόνη της;

Ναι, μπορεί η απώλεια ούρων να εμφανιστεί και να εξαφανιστεί μόνη της. Κάποιες ιατρικές καταστάσεις, η πρόσληψη ορισμένων τροφών ή ποτών και κάποιες φαρμακευτικές αγωγές μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ακράτειας ούρων. Με τη διακοπή των παραπάνω η ακράτεια ούρων μπορεί να μειωθεί ή να εξαφανιστεί. Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με το γιατρό σας πριν τη διακοπή οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής.

 

Τι προϊόντα ακράτειας υπάρχουν διαθέσιμα;

Η έρευνα των προϊόντων ακράτειας μπορεί να είναι μια αγχωτική διαδικασία, όμως δεν πρέπει! Υπάρχουν πλέον προϊόντα για γυναικεία και αντρική ακράτεια, τα οποία  Αρχικά, χρειάζεστε κάτι για να διατηρήσετε τη στεγνότητα και τη φρεσκάδα σας. 
Για τις γυναίκες, υπάρχουν αρχικά σερβιέτες και σερβιετάκια ακράτειας,  κατάλληλα για ακράτεια ελαφριάς, μέτριας ή και βαριάς μορφής. Επιπλέον, υπάρχουν εσώρουχα ακράτειας - pants για μεγαλύτερη ευκολία και άνεση τα οποία ενδείκνυνται για μέτριας έως βαριάς μορφής ακράτεια.
Για τους άντρες υπάρχουν εξειδικευμένα εσώρουχα ακράτειας για άνεση και προστασία από την ακράτεια ούρων όλο το 24ωρο. Επίσης, οι άντρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο επίθεμα ακράτειας. Τα επιθέματα ακράτειας είναι ειδικά σχεδιασμένα βάσει της ανδρικής ανατομίας.
Τέλος, σε περιπτώσεις βαριάς ακράτειας ούρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο υποσέντονο ακράτειας, για σιγουριά από κάποια ανεπιθύμητη διαρροή κατά τη διάρκεια την νύχτας. 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την ακράτεια ούρων: τι είναι και ποια τα είδη της, ακράτεια ούρων σε άντρες, ακράτεια και εγκυμοσύνη.