Libytec Selitop 200mg 40 Disp.Tabs
65 πόντοι

Libytec Selitop 200mg 40 Disp.Tabs

Συμπλήρωμα Διατροφής με Σελήνιο για την Καλή Υγεία του Θυροειδούς Αδένα

Κωδικός 045345
Σύντομα διαθέσιμο

Π.Λ.Τ.  14,73€
  Κάντε μία ερώτηση για το προϊόν

Libytec Selitop 200mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Σελήνιο για την Καλή Υγεία του Θυροειδούς Αδένα 40 Disp.Tabs Το μεταλλικό ιχνοστοιχείο σελήνιο αποτελεί βασικό διατροφικό συστατικό, απαραίτητο για την επιτέλεση σημαντικών βιολογικών διεργασιών του ορ...  Διαβάστε περισσότερα

12,96€
Κερδίστε 65 πόντους 
i
Συγκεντρώστε πόντους, ανεβείτε βαθμίδες και απολαύστε αποκλειστικά προνόμια!
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ
BARCODE: 5214001007004
ΒΑΡΟΣ: 18gr
Δείτε επίσης προϊόντα στις κατηγορίες:
Σελήνιο, Αντιοξειδωτικά

Libytec Selitop 200mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Σελήνιο για την Καλή Υγεία του Θυροειδούς Αδένα 40 Disp.Tabs

Το μεταλλικό ιχνοστοιχείο σελήνιο αποτελεί βασικό διατροφικό συστατικό, απαραίτητο για την επιτέλεση σημαντικών βιολογικών διεργασιών του οργανισμού, όπως η αναπαραγωγή, η σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών, η σύνθεση του DNA, η ανοσολογική επάρκεια και η άμυνα στη φλεγμονή και στο οξειδωτικό stress.

Η πρόσληψη του σεληνίου όπως και τα επίπεδά του στο πλάσμα, ποικίλουν ανάλογα με τον πληθυσμό, τη σύσταση και την περιεκτικότητα του εδάφους σε σελήνιο, το είδος και την ποσότητα της τροφής. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα Βραζιλιανά φιστίκια, το κρέας των οργάνων των ζώων, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα δημητριακά.

Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές, ανοσοτροποποιητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις ενώ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη σύνθεση και τον μεταβολισμό των θυρεοειδικών ορμονών. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται μέσω των σεληνιοπρωτεϊνών των οποίων αποτελεί βασικό συστατικό.

Οι κυριότερες σεληνιοπρωτεΐνες είναι η υπεροξειδάση της γλουταθιόνης (GPx), η οποία λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης προστατεύει τα θυρεοειδικά κύτταρα από την περίσσεια του Η2Ο2 που παράγεται κατά τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών και οι αποΐωδινάσες που συμβάλουν στην αποϊωδίωση (αφαίρεση ενός ατόμου ιωδίου) της θυροξίνης με αποτέλεσμα τη παραγωγή της μεταβολικά ενεργού τριιωδοθυρονίνης.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι το όργανο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σελήνιο. Σε πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έχει βρεθεί ότι χαμηλά επίπεδα σεληνίου στο πλάσμα σχετίζονται με υψηλότερη επίπτωση βρογχοκήλης, όζων του θυρεοειδούς και ανοσολογικών θυρεοειδοπαθειών όπως της νόσου του Graves και της θυρεοειδίτιδας Hashimoto. Συνεπώς η ανεπάρκεια σεληνίου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μορφολογικές αλλά και λειτουργικές διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η χορήγηση σεληνίου σε ασθενείς με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα (Hashimoto) με ή χωρίς θεραπεία με θυροξίνη φαίνεται ότι τροποποιεί τις χαρακτηριστικές φλεγμονώδεις και ανοσολογικές αντιδράσεις της νόσου όπως φαίνεται διαχρονικά από την πτώση των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων. Επιπρόσθετα η συμπληρωματική χορήγηση του σεληνίου μπορεί να βελτιώσει την ηχοδομή του θυρεοειδούς.

Η συμπληρωματική χορήγηση σεληνίου σε θεραπευμένους ευθυρεοειδικούς ασθενείς με νόσο του Graves και συνοδό ήπια οφθαλμοπάθεια έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της βαρύτητας της οφθαλμοπάθειας και την επιβράδυνση της εξέλιξής της και περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής ομάδας της οφθαλμοπάθειας Graves

Η δράση του σεληνίου είναι εμφανής και στην εγκυμοσύνη όπου πέρα από την πτώση των αντισωμάτων παρατηρείται καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, βελτίωση της υπερηχογραφικής εικόνας του θυρεοειδούς και μείωση του ποσοστού της μετά τον τοκετό δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και της εμφάνισης μόνιμου υποθυρεοειδισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών που διεξήχθησαν στην Ελλάδα η μέση ημερήσια πρόσληψη σεληνίου και η μέση συγκέντρωσή του στον ορό είναι χαμηλότερη από τα επιθυμητά όρια.

Η Libytec Φαρμακευτική αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα της χορήγησης του σεληνίου και θεωρώντας ότι αποτελεί πράγματι ένα ιχνοστοιχείο ζωής σήμερα κυκλοφορεί 2 μοναδικά συμπληρώματα ζωής το SELIMA και το SELITOP με τα εξής χαρακτηριστικά:

Οργανική μορφή σεληνίου με υψηλή απορρόφηση από το έντερο.

Διασπειρόμενα στο στόμα δισκία. Η μορφή αυτή διαθέτει ταχύτερη αποσάθρωση και υψηλότερη απορρόφηση και προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης χωρίς νερό ή άλλο υγρό ακόμη και σε άτομα με πρόβλημα κατάποσης βελτιώνοντας τη συμμόρφωση.

Μία λήψη ημερησίως ανεξάρτητα από την τροφή.

Ευχάριστη γεύση λεμονιού.

Απουσία γλουτένης & λακτόζης για την αποφυγή εμφάνισης δυσανεξίας.

Δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Το SELIMA είναι κατάλληλο για μακροχρόνια αγωγή ενώ το SELITOP χορηγείται στις αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες.

 • 1 δισκίο ημερησίως.
 • Λαμβάνεται ανεξάρτητα από τα γεύµατα.
 • Το δισκίο διαλύεται στο στόµα.

Αντενδείξεις-Αλληλεπιδράσεις

∆εν συνιστάται η χρήση σε περιπτώσεις γνωστής υπερευαισθησίας σε ένα ή περισσότερα από τα περιεχόμενα συστατικά.

Προφυλάξεις

 • Φυλάσσεται στην αρχική του συσκευασία, σε θερµοκρασία δωµατίου µεταξύ 5°C και 25°C, σε ξηρό µέρος με υγρασία <50%.
 • Φυλάσσεται µακριά από παιδιά κάτω των τριών ετών για την αποφυγή τυχαίας κατάποσης του προϊόντος.
 • Αποφύγετε την έκθεση σε τοπικές πηγές θερµότητας και στο ηλιακό φως.
 • Μη το φυλάσσετε σε χώρους µε υγρασία (κουζίνες ή µπάνια) και κοντά σε επικίνδυνες ουσίες (αµµωνία, βενζίνη, ακετόνη, εύφλεκτες ουσίες).
 • Η ηµεροµηνία λήξης αναφέρεται σε προϊόν που είναι σωστά αποθηκευµένο και σε µη ανοιγµένη συσκευασία.

Περιεκτικότητα ανά Δόση % ΣΗΠ*
L-Selenomethionine 200 mcg 364

* % Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Συστατικά-Έκδοχα

Γλυκαντικά: Σορβιτόλη, Σουκραλόζη. Mαγιά εµπλουτισµένη µε σελήνιο (0,2%), Σεληνοµεθειονίνη, Αντισυσσωµατικοί παράγοντες: Μονογλυκερίδια και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, διοξείδιο του πυριτίου, Άλατα λιπαρών οξέων µε µαγνήσιο, Άρωµα, Ρυθµιστής οξύτητας: Κιτρικό οξύ.

 1. Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα με ΕΛΤΑ Courier, Courier Center, Speedex, ACS Courier ή BoxNow.
 2. Τα έξοδα αποστολής (μεταφορικά) διαμορφώνονται ως εξής:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 25€ έως 4kg για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 35€ έως 4kg για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 45€ έως 4kg για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 45€ έως 4kg για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 2,5€*. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!

  *Όλες οι αποστολές με ACS Courier ανεξαρτήτου ύψους αγορών επιβαρύνονται με χρέωση +1,50€ επιπλέον στα άνωθεν έξοδα αποστολής.

 3. Με την μέθοδο της αντικαταβολής σας αποστέλλουμε τα προϊόντα μέσω κάποιας συνεργαζόμενης εταιρείας courier και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής. Η υπηρεσία της αντικαταβολής ενδέχεται να χρεώνεται, ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας σας και την βαθμίδα μέλους του Club του Pharm24.gr που ανήκετε. Η εγγραφή στο Club είναι δωρεάν! Δείτε αναλυτικά τα προνόμιά του ΕΔΩ. Η υπηρεσία της αντικαταβολής χρεώνεται με:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 35€ για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 2€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 45€ για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 2€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 99€ για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 2€
  • 2€ σε όλες τις παραγγελίες για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!

  Η αντικαταβολή δεν είναι διαθέσιμη για παραγγελίες 500€ και άνω.

 4. Η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον συνδυασμό μεγέθους και βάρους. Για αποστολές άνω των 4kg υπάρχει μία επιπλέον επιβάρυνση 0,8€ ανά κιλό ανεξάρτητα από το ύψος της παραγγελίας. Για παράδειγμα αν η παραγγελία σας ζυγίζει 4,5kg η επιβάρυνση είναι 0,8€, αν ζυγίζει 6,5kg η επιβάρυνση είναι 2,4€ κλπ. Αν το ογκομετρικό βάρος της αποστολής είναι μεγαλύτερο του πραγματικού(ελαφρύ δέμα με μεγάλο όγκο) τότε η χρέωση γίνεται με βάση το ογκομετρικό βάρος. Τo ογκομετρικό βάρος υπολογίζεται με τον παρακάτω τύπο:

  Ογκομετρικό Βάρος (σε χιλιόγραμμα) = (Μήκος x Πλάτος x Ύψος σε εκατοστά) / 5000

  Ογκομετρικό βάρος

 5. Η εξόφληση της παραγγελίας σας πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με αντικαταβολή (μετρητοίς), με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μέσω Paypal ή μέσω Google Pay / Apple Pay.
 6. Οι παραγγελίες που γίνονται μέχρι τις 14:00 αποστέλλονται αυθημερόν, εφόσον για όλα τα προϊόντα η κατάσταση διαθεσιμότητας τους είναι: "Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)". Μπορείτε να δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε προϊόντος στην σελίδα περιγραφής του.
 7. Αν έχετε κάποια προτίμηση σχετικά με την εταιρία courier με την οποία θέλετε να παραλάβετε (ΕΛΤΑ Courier, Courier Center, Speedex, ACS Courier, BoxNow), μπορείτε να το επιλέξετε στο 2ο βήμα «Τρόποι Αποστολής & Πληρωμής» κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.
 8. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική αποστολών και επιστροφών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να μας καλέσετε στο 210 300 6842.

Κριτικές για το "Libytec Selitop 200mg 40 Disp.Tabs"

0.0
0 Κριτικές
0
0
0
0
0
Παρακαλώ κάντε σύνδεση ή έγγραφή για να δημοσιεύεσετε την κριτική σας

Έχετε κάποια ερώτηση;