ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΧΌΠΤΩΣΗ

Τι είναι η τριχόπτωση;  

Όπως οι περισσότεροι μπορεί να γνωρίζουμε, καθημερινά ένας αριθμός περίπου των 100 τριχών αποβάλλεται από το τριχωτό, για να δημιουργηθεί χώρος για την ανάπτυξη νέων, υγιών. Όταν, όμως, η πτώση των μαλλιών ξεπερνά τον παραπάνω αριθμό ή ο ρυθμός αντικατάστασής τους είναι μικρότερος από το ρυθμό πτώσης των μαλλιών, τότε μιλάμε για την παθολογική τριχόπτωση. Αυτή η δερματική πάθηση καταλήγει σε αραίωση των μαλλιών. 

   

Ποια είναι τα συμπτώματα της τριχόπτωσης;  

Η τριχόπτωση εκδηλώνεται με αισθητή πτώση των μαλλιών ή και αισθητή αραίωσή τους. 

   

Ποια είναι τα είδη της τριχόπτωσης;   

Αντιδραστική τριχόπτωση:  

Είναι η μορφή τριχόπτωσης, η οποία είναι συνήθως παροδική και οφείλεται σε ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες. Τέτοιοι μπορεί να είναι οι κλιματικές ή ορμονικές διαταραχές, το στρες, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Συνήθως διαρκεί λιγότερο από 6 μήνες. 

  

Προοδευτική τριχόπτωση: 

Είναι η μορφή της τριχόπτωσης, η οποία προέρχεται από τη διαταραχή του κύκλου ζωής της τρίχας. 

  

Μπορεί η τριχόπτωση να είναι γενετική;  

Σαφώς, η έντονη τριχόπτωση μπορεί να είναι γενετικής φύσεως και να είναι προϊόν κληρονομικότητας. 

   

Μπορεί η τριχόπτωση να οφείλεται σε ορμονικό πρόβλημα;   

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, οι ορμονικές αλλαγές και διαταραχές να επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της τρίχας και να οδηγούν σε τριχόπτωση.   

Τα ορμονικά προβλήματα που σχετίζονται με το θυρεοειδή, την τεστοστερόνη, την ινσουλίνη και τα οιστρογόνα είναι οι συχνότεροι παράγοντες που οδηγούν σε τριχόπτωση. 

   

Μπορεί η τριχόπτωση να είναι προσωρινή;  

Ναι, η τριχόπτωση μπορεί να είναι προσωρινή! Η εποχιακή τριχόπτωση είναι ένα είδος προσωρινής τριχόπτωσης. 

   

Μόνο οι άντρες εμφανίζουν τριχόπτωση;  

Η τριχόπτωση δεν έχει φύλο. Αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. 

  

Μπορεί η εμμηνόπαυση να προκαλέσει τριχόπτωση;    

Λόγω των διαταραγμένων επιπέδων οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η τριχόπτωση είναι ένα συχνό φαινόμενο σε αυτή τη φάση της ζωής της γυναίκας. 

  

Μπορεί η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός να προκαλέσουν τριχόπτωση;     

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού, το σώμα της γυναίκας υφίσταται πολλές ορμονικές αλλαγές. Ωστόσο, η τριχόπτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σπανιότερη από την τριχόπτωση μετά τον τοκετό. Παρόλα αυτά, συμβαίνει και δεν αποτελεί μία ανησυχητική κατάσταση. 

  

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;    

Η τριχόπτωση είναι μία κατάσταση, η οποία συχνά προκαλεί ανησυχία σε αυτόν που την υφίσταται. Έτσι, πολλοί αναρωτιούνται «πώς να σταματήσω την τριχόπτωση;». Απαντάμε ότι η αντιμετώπιση τριχόπτωσης είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Εξαρτάται από το είδος και το βαθμό της τριχόπτωσης.  Μια πρώτη κίνηση είναι τα ειδικά προϊόντα, όπως είναι τα σαμπουάν για τριχόπτωση και τα συμπληρώματα διατροφής για τριχόπτωση.   

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την τριχόπτωση: τι είναι, που οφείλεται και πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα την τριχόπτωση με τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής; Επιπλεόν, η τριχόπτωση συνδέεται πολλές φορές με την έλλειψη σιδήρου