ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΆΣΚΕΣ ΠΡΟΣΏΠΟΥ

Τι είναι η μάσκα προστασίας και πόσο σημαντική είναι η χρήση της;

Η χρήσης μασκας προστασίας είναι ένας από τους βασικούς τρόπους προστασίας από ιούς και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Επιπλέον μια μάσκα προσώπου είναι ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Κορονοϊού. Βρείτε στο Pharm24.gr μάσκες προστασίας μιας χρήσης, προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες, παιδικές μάσκες προστασίας μια χρήσης, παιδικές υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων καθώς και άλλα προϊόντα για να προστετεύσετε εσάς και τους γύρω σας από ιούς και λοιμώξεις.

Πώς φοράμε σωστά μια μάσκα προσώπου;

1. Πριν τοποθετήσετε τη μάσκα, πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι ή χρησιμοποιήστε ένα αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών.
2. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα δεν έχει σκισίματα ή φθορές.
3. Αν χρησιμοποιείται μια μάσκα προστασίας μιας χρήσης, οι χειρουργικές αυτές μάσκες έχουν ένα μεταλλικό έλασμα που λυγίζει, στο πάνω μέρος της μάσκας. Αυτό τοποθετείται στη μύτη σας.
4. Περάστε τα κορδόνια της μάσκας πίσω από τα αυτιά σας.
5. Αφού τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα στο ύψος της μύτης σας, τραβήξτε προσεκτικά το κάτω μέρος της μάσκας, ώστε να καλύψετε το στόμα σας, μέχρι και κάτω από το σαγόνι σας.

Γιατί πρέπει να φοράτε μάσκα προστασίας προσώπου;

1. Με μια μάσκα προστασίας προστατεύετε τους γύρω σας, σε περίπτωση που νοσείται από τον Κορονοϊό ή κάποιον άλλο ιό ή λοίμωξη του αναπνευστικού. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί γύρω μας νόσησαν από τον Covid-19, αλλά δεν εμφάνισαν κανένα σύμπτωμα.

2. Με την χρήση μιας μάσκας προσώπου μειώνεται η εξάπλωση αερομεταφερόμενων σταγονιδίων σε αντικείμενα και επιφάνειες γύρω σας.

3. Μια μάσκα προσώπου μπορεί να σας προφυλάξει από το να αγγίζεται το πρόσωπό σας. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να αγγίξετε τη μύτη ή το στόμα σας με τα χέρια σας, ο οποίος είναι ένας από τους βασικότερους τρόπους μετάδοσης ιών και άλλων λοιμώξεων αναπνευστικού.

4. Η μάσκα θα σας υπενθυμίζει να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ